2024. április 18., csütörtök
BAJNOKOk LIGÁJA

Megtörténhet-e a csoda?

Hatalmas feladat vár a Crvena zvezda csapatára ma este, hiszen a piros-fehérek 21 órától Nápolyban lépnek pályára a BL ötödik, utolsó előtti csoportfordulójában. Vladan Milojević legénysége az előző körben, három hete a Rajko Mitić gyepén az idei kiírás eddigi legnagyobb meglepetését szállította, hiszen Milan Pavkov gyors duplájával megverte a Liverpoolt.

A sikernek nem pusztán történelmi jelentősége van, nem csupán a szurkolóknak adhat hosszú időre önbizalmat. A Zvezda közel kerülhet akár a továbbjutáshoz is – igaz, az előzetes erőviszonyok nem erre utalnak. A váratlanul kiegyenlített C csoportban az anfieldiek és a Napoli áll 6-6 ponttal, a PSG-nek 5, a szerbeknek pedig 4 egységük van. Ha tehát a Zvezda ma este újra meglepné az európai labdarúgást – erre közel hússzoros pénzt fizetnek az irodák –, akkor továbbjutóhelyen állhatna az utolsó meccsre készülve.

Milojević edző ugyanakkor nehézségekkel küzd a játékoskeret terén. Egyik legjobb góllövője, Richmond Boakye fel sem került a nápolyi gépre, míg a Liverpool elleni hős, Pavkov ugyan elutazott Olaszországba, de kisebb sérüléssel küzd, és könnyen lehet, hogy nem tudja végigjátszani a meccset.