2024. április 23., kedd
VÍZILABDA

Biztonságos játék a cél

December 11-én Veronában a szezon első rangadója vár a magyar női vízilabda-válogatottra: a Bíró Attilairányította csapat Olaszországgal mérkőzik meg a világliga selejtezőjében, mely egyúttal Európa-kupa-kvalifikáció is. A szakvezető 16 fős keretet hirdetett a találkozóra, a társaság a hétvégén kezdi meg a közös edzéseket. „A franciák elleni jó kezdés után fontos, hogy a játékosaink támadásban és védekezésben is biztonságban érezzék magukat, csak így lehet esélyünk az olaszok elleni idegenbeli mérkőzésen. A cél tehát a pénteki és szombati, illetve a veronai edzéseken a játék biztonságossá tétele lesz” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A női válogatott kerete: Gangl Edina, Kasó Orsolya és Tóth Eszter (kapusok), Tóth-Csabai Dóra, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Horváth Brigitta, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Szücs Gabriella, Vályi Vanda (mezőnyjátékosok).

A lányokhoz hasonlóan a fiúk is medencébe ugranak a jövő héten, Märcz Tamás együttesére könnyű ellenfél vár a sorozat 3. fordulójában, december 10-én Szombathelyen Máltát fogadják. A szövetségi kapitány hétfőn nevezte meg azt a 13 játékost, aki tervei szerint a vízbe ugorhat a találkozón, a „nagyágyúk” ezúttal kimaradtak, a fiatalok teljesítményére kíváncsi inkább a szakvezető.

A férfiválogatott kerete: Kardos Gergely és Vogel Soma (kapusok), Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Vadovics Viktor (mezőnyjátékosok).