2024. március 28., csütörtök

Pedagógusnap Zentán

A kerek évfordulót ünneplő pedagógusok jutalomban részesültek

A pedagógusokat köszöntötték pénteken a zentai Művelődési Házban. A pedagógusnapi ünnepség az óvoda- és iskolapedagógusok, valamint a zentai alapfokú zeneiskola tanárai számára volt hivatott megköszönni a gyerekek oktatása és nevelése terén végzett áldozatos munkájukat.

Az Egészségügyi Középiskola és a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium is elismerésben részes (Gergely József felvétele)

Az Egészségügyi Középiskola és a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium is elismerésben részes (Gergely József felvétele)

Az eseményen jelen volt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke, egyben a községi tanács oktatással megbízott tagja, a vallási közösségek képviselői, valamint a tanintézmények igazgatói, pedagógusai és diákjai.

Az egybegyűltek számára a Zentai Gimnázium Bíró Magyari Kinga vezette kórusa és az Egészségügyi Középiskola tanulói állítottak össze ünnepi műsort, illetve fellépett Dér Zsolt hegedűművész is.

Czegledi Rudolf beszédében a legszebb hivatásnak nevezte a pedagógusok szakmáját, mivel nevelnek, példát mutatnak, jellemet formálnak, és kitárják a világot a tanulók előtt. Hangsúlyozta, az önkormányzat rendkívül büszke arra, hogy Zenta a Tisza mente kiemelkedő oktatási központjának számít, és az önkormányzatnál továbbra is azon dolgoznak majd, hogy magyarországi és szerbiai támogatásokkal építsék és korszerűsítsék az oktatási intézményeket.

A rendezvényen a polgármester elismerő oklevelet adott át a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és az Egészségügyi Középiskola számára. Mindkét középiskola tizenötödik évfordulót ünnepel: a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium 2003-ban kezdte meg működését, az Egészségügyi Középiskola pedig ugyanebben az évben alakult újra.

Csikós Pajor Gizella, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium igazgatója megköszönte az önkormányzat folyamatos anyagi és erkölcsi támogatását, és biztosította a hallgatóságot arról, hogy az iskola vezetősége továbbra is mindent megtesz azért, hogy tehetséges magyar gyerekeket csábítson az iskolába, ezzel gazdagítva a vajdasági magyar nyelvű oktatást és öregbítve Zenta hírnevét.

Nagy Abonyi Zoltán, az Egészségügyi Középiskola igazgatója köszönőbeszédében az oktatási-nevelési munka változásairól beszélt:

– Az oktatás a történelem viharaiban csiszolódott és formálódott, a társadalmi-politikai változások hatására újabb és újabb elvárásoknak kellett megfelelnie. A mai iskolák óriási változásokat éltek meg. Ami nem változik, az a két állandó szereplő: a tanár és a diák.

Miután a polgármester átadta a két kitüntetést, a község oktatási intézményeinek igazgatói megköszönték a kerek évfordulót ünneplő pedagógusok elkötelezett munkáját, és átadták számukra az ezért járó jutalmakat.