2024. április 17., szerda

Kezdődhet a Winterfest

A sorrendben harmadik, téli fesztivált, azaz a 3. Újvidéki Winterfest rendezvénysorozatot november 28-a és december 29-e között tartják meg a Szabadság téren

Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót tartottak az újvidéki városházán, amelyen többek között jelen volt Milorad Radojević, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, Milena Biga és Jelena Jovičić, a fesztivál szervezőbizottságának a tagjai, Szabó Jelena, a La Banda tamburazenekar tagja, valamint Ana Frlin, a Novosadski damski hor képviselője.

A Winterfest rendezvénysorozat a Szabadság téren várja a látogatókat, a Jégerdő pedig, hagyományosan, a Duna parkban. Az ideiglenes korcsolyapálya összeszerelése már megkezdődött itt, az önkormányzat nagy figyelmet fordít a téli turizmus fellendítésére (Dávid Csilla felvétele)

A Winterfest rendezvénysorozat a Szabadság téren várja a látogatókat, a Jégerdő pedig, hagyományosan, a Duna parkban. Az ideiglenes korcsolyapálya összeszerelése már megkezdődött itt, az önkormányzat nagy figyelmet fordít a téli turizmus fellendítésére (Dávid Csilla felvétele)

– Örvendetes, hogy a Winterfest ilyen gyorsan óriási népszerűségre tett szert, a téli időszak talán egyik jellegzetesebb városi rendezvényévé nőtte ki magát. Az előttünk álló időszak rendkívül fontos az idegenforgalom szempontjából, az elmúlt években majdnem sikerült kiegyenlítenünk a téli turisztikai mutatókat a legforgalmasabb idénnyel, itt főképpen májusra és júniusra gondolok. Az elkövetkező két hónapban rengeteg eseményt terveztünk Újvidéken, biztos vagyok abban, hogy nagyon sokan felfigyelnek az idei Winterfestre is. Elkezdődött a Téli fantázia beharangozórendezvénye, amelyet az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezettel valósítunk meg, a népszerűsítés folyamatos a közösségi hálózatokon, a rádióban és a televízióban is. Minden jel arra mutat, hogy ez lesz az eddigi legsikeresebb téli fesztivál Újvidéken – magyarázta Radojević.

Milena Biga, a Ninamedia vállalat és a fesztivál szervezőbizottságának a tagja hangsúlyozta, hogy az Újvidéki Winterfest a világ legsikeresebb téli fesztiváljainak mintájára készül. – Immár harmadik éve lehetünk részesei a város téli varázslatának, örülök annak, hogy újra örömet okozhatunk az újvidékieknek. Az elmúlt években számos koncertet, tárlatot, gyermekelőadást szerveztünk a Szabadság téren, és a fiákerkörutak népszerűsége is töretlen – mondta Biga.

A sajtótájékoztatón felszólalt Jelena Jovičić, a Color press group képviselője is, aki kifejtette: a Winterfesttel megkezdődik az újvidéki téli „varázsidőszak”.

– Az idén november 28-án este fél hatkor nyílik a téli fesztivál a kikindai Čuperak kórus fellépésével, majd őket követi a La Banda tamburazenekar 19 órakor. A hagyományokhoz híven az idén is minden este 6 órai kezdettel vajdasági gyermekkórusok lépnek majd fel az éneklő karácsonyfánál, a zenei együttesek és a lemezlovasok pedig minden hétvégén szórakoztatják a közönséget. A standokon az idén is rengeteg gasztronómiai különlegességgel várják az érdeklődőket, a kézművesek is jelen lesznek műtárgyaikkal, újévi díszeikkel – magyarázta Jovičić emlékeztetve arra, hogy az idén is számos, humanitárius akciót szerveznek a rendezvénysorozat ideje alatt.