2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A gigászok lezárhatják a csoportkört

Cristiano Ronaldo a hétvégén is betalált (Fotó: Beta/AP)

Cristiano Ronaldo a hétvégén is betalált (Fotó: Beta/AP)

Az utolsó előtti fordulóra kerül sor a Bajnokok Ligája csoportkörének E, F, G és H csoportjában ma este, aminek során a Bayern München, a Manchester City, a Real Madrid, a Roma és a Juventus is kvalifikálhatja magát az egyenes kieséses szakaszba.

A bajorok gyorsan feledtetnék hétvégi botlásukat szurkolóikkal, s valószínűleg Niko Kovačnak is jót tenne egy siker, hiszen a német lapok már arról cikkeznek, hogy Arsène Wenger követheti őt a kispadon. Ugyanebben a csoportban az Ajax Athénbe látogat, toronymagas esélyesként pedig szintén kivívhatják maguknak a folytatást. Az F jelzésű kvartettben Pep Guardiola csapata már egy pont birtokbavételével is biztosan a legjobb 16 között tudhatja magát, amennyiben pedig legyőzik a francia Lyont, a csoportelsőség is garantált lesz számukra.

A Real Madridnál az Eibar elleni csúfos vereség újra problémák sokaságát hozta felszínre, hosszas elmélkedésre azonban most nincs idő, hiszen a királyi gárda az olasz fővárosba látogat. A Roma – akárcsak SergiRamosék – kilenc ponttal rendelkezik, s könnyen lehet, hogy mire pályára futnak, már csak az lesz a kérdés, hogy ki zár a kvartett élén, ugyanis a CSZKA Moszkvának kötelező a győzelem a délutáni, Viktoria Plzeň elleni mérkőzésen, amennyiben nem sikerül bezsebelniük a három pontot, számukra véget ér a BL. A H csoportban szoros küzdelmekre számíthatunk, hiszen még a Juventus, a Valencia és a Manchester United is esélyes – nemcsak a továbbjutásra, de a csoportelsőségre is. A forduló rangadóját az egyre inkább formába lendülő CristianoRonaldót sorai között tudó Öreg Hölgy és a spanyol Denevérek játsszák majd, JoséMourinhóék pedig a svájci Young Boys ellen futballozhatnak.