2024. április 19., péntek

Sikeres kanizsaiak

A Vajdasági Kézilabda-szövetség által szervezett utánpótlás-bajnokságokban lejátszották az utolsó tornákat, amelyekkel befejeződtek az alapszakaszok küzdelmei. A rájátszásban a csoportok első két helyezettje a tartományi Szuperligában, míg a többiek az I. ligában folytatják a bajnokságot. Ezekben a bajnokságokban a Kanizsa Kézilabdaklub három csapata szerepelt. Az U14-es lányok a B csoportban játszottak, ahol az első helyen veretlenül az adai Halász József végzett 24 ponttal, a második helyet a Kanizsa szerezte meg 16 ponttal, ezzel mindkét csapat bejutott a Szuperligába. Szintén ebben a csoportban szerepelt az oromhegyesi Zitzer, amely 6 ponttal a negyedik lett a harmadik helyezett 14 pontos Mokrin mögött. A Kanizsa legeredményesebb góldobói Urbán Eszter (51 gól), Juhász Flóra (43) és Ágoston Ramóna (29) volt. Az U12-es fiúcsoportban a Kanizsa a harmadik helyezést érte el 14 ponttal az első, 19 pontos temerini Mladost és a második, 15 pontos adai Potisje Pleteks mögött. A Szuperligába való feljutás az utolsó fordulóban dőlt el az adaiak javára, amikor 10:8-ra győztek a Kanizsa ellen. A Kanizsa legeredményesebb góldobói Apró Botond (53), Urbán Tamás (41) és Nagy Dániel (37) góllal. A Kanizsa U12-es leánycsapata versenyen kívül vett részt a bajnokságban.

A Kanizsa eredményeit Ivković Ádám klubelnök értékelte:

Az U14-es leánycsapat újoncként várakozáson felül szerepelt. A vezetőség eredetileg a középmezőnyt célozta meg, de nagyon jó felkészülés után az együttesnek sikerült megszereznie a második, Szuperligát jelentő helyezést. Ezzel az eredménnyel jelenleg Vajdaság nyolc legerősebb korosztályos csapata között versenyez majd a tartományi bajnoki címért. Az U12-es fiúk is derekasan helytálltak az őszi idényben, de csoportjukban a harmadikak lettek, így az I. ligában folytatják a bajnoki rájátszást. A fiúk közvetlen riválisuktól, az adaiaktól kaptak ki, akik jobban koncentráltak az egymás elleni mérkőzésen, valamint pontot szereztek a csoportelső temeriniek ellen is. Tavaszra az I. ligában az a célunk, hogy bejussunk a rájátszás döntőjébe, és a dobogón végezzünk. Az alapszakasz után folytatjuk a munkát, előkészületi mérkőzéseken készülünk a bajnoki rájátszásra, így részt veszünk az adai, valamint a Linzben rendezendő nemzetközi tornán. Edzőink szép számú haladó és kezdő kézilabdázó gyerekkel foglalkoznak, amivel biztosítani tudjuk az utánpótlást csapataink részére.

SZERB NŐI I. LIGA, ÉSZAK

A Kikinda nyert Adán

A Halász József csapata hazai pályán 25:17-re kikapott az éllovas Kikindától. A vendégek a meccs elején megszerzett előnyüket magabiztosan őrizték a végéig. Az adaiak sok hibával játszottak, a második félidőben például tíz percig nem találtak be.

Ada: Halász József–Kikinda 17:25 (8:14)

A Műszaki Iskola sportcsarnoka, 110 néző, vezette: Mikušak, Komlenić (Újvidék).

Halász József: Kozma, Zaj 2, Fajka 2, Mrkšić, Király, Szügyi, Vučetić, Vacsik 6, Surányi 1, Kovács 5, Zombori, Dudić, Aksin 1.

Kikinda: Peić 2, Čubrilo Al. 2, Mrakić, Bjelić, Radaković 2, Erdeljan, Rackov, Grbić, Latinović, Lazić 8, Gecić, Čočaj 1, Čubrilo An. 4, Jovanović 2, Šicar, Đukičin 4.

Az 10. forduló többi eredménye: Jadran–Dolovo 35:28, Proleter–Mladost 26:27, Temerin–Mokrin 16:22, Ravangrad–Radnički 28:41, Laki–Spartacus 19:25. Az élcsoport:Kikinda 20, Spartacus 16, Jadran 13, Halász József, Mladost és Radnički 12 pont stb.