2024. április 23., kedd
SAKK – ZENTA

Jól sikerült a Geleta-emlékverseny

A Zenta Sakk-klub november 25-én szervezte meg a néhai neves edzőjük, versenyzőjük, Jovan Geleta emlékversenyét a gyerekek részére. A 7 fordulós rapidversenyen 63-an vettek részt. Három csoportban játszottak a gyerekek, és partinként 15-15 perc volt a gondolkodási idő. Minden csoportban az első három helyezett részesült díjazásban.

Az általános iskolás elsősök versenyét a szabadkai Miroslav Ranđelković nyerte meg az újvidéki Tóth Dominik és a szegedi Szamkó Bálint előtt. Az alsós fiúk között (2–4. osztály) a szegedi Havasi Gergő lett a győztes az újvidéki Nikola Leskovac és a zentai Szabó Marko előtt. Az alsós lányok versenyében a sári (Aleksa Šantić-i) Lana Vulin lett a győztes, megelőzve a zentai Kelemen Pannát és a szintén sári Mina Vičentićet. Ebben a csoportban összesen 26-an játszottak. A felsősök között (5–8. osztály) 28-an versenyeztek, és a szabadkai Miloš Marković lett a nyertes az orosházi Bacsi Kristóf és a szegedi Szamkó Szabolcs előtt, a lányok versenyét pedig a szegedi Szamkó Hanna nyerte meg a zentai Horváth Evelin és a felsőhegyi Fajka Zsóka előtt.

A verseny főbírója a zentai Ljubomir Vranić volt, segítői pedig a zentai Kopasz Róbert és Bartha Áron, a magyarkanizsai Farkas Tibor és az adai Solymosi András. A verseny főtámogatója a Topolyán élő Valentina Pavlović volt, Jovan Geleta lánya, aki személyesen osztotta ki a díjakat a nyerteseknek, és megköszönte mindenkinek a részvételt.