2024. április 25., csütörtök
FÉRFI BL

Bravúros szegedi siker!

Szeged–PSG 33:32 (16:14)
Hatalmas küzdelem zajlott Szegeden (Fotó: MTI)

Hatalmas küzdelem zajlott Szegeden (Fotó: MTI)

Hatalmas győzelmet aratott az idén parádés Bajnokok Ligája-szezont futó Szeged, amely ezúttal a torna egyik esélyesének számító francia PSG-t verte. A magyar csapat az első lett, amely az idei kiírásban megverte a franciákat, és nyilvánvalóan az egyetlen gárda a csoportban, amely fel tudja venni a versenyt a B jelű nyolcas éllovasával. Az egygólos győzelemmel a dél-alföldiek egy pontra megközelítették a PSG-t, így akár még arra is lehet esély, hogy a párizsiak újabb botlásával a Szeged megkaparintja a közvetlen negyeddöntőt érő csoportgyőzelmet.

Végig kézben tartotta a meccset Carlos Pastor legénysége, csak az első húsz percben állt néhányszor döntetlen az eredményjelzőn. A magyarok a második félidőben folyamatosan 3-4 góllal mentek, egyszer 5 is volt közte (25:20). A PSG 5:2-es szériával fejezte be a meccset, de ez sem volt elég a pontszerzésükhöz.

Hatalmas csatát vívott két sportszerű együttes. A győzelem kulcsa az volt, hogy végig vezetni tudtunk, és megállítottuk a PSG 6 a 7 elleni támadásait. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk egyaránt kiemelkedő volt” – elemzett Pastor edző elégedetten.

A Szegednél a 11 gólos Stefán Sigurmannsson és a veterán horvát kapus, Mirko Alilović nyújtotta a legjobb egyéni teljesítményt.

További eredmények, 9. forduló, A csoport: Kielce–Barcelona 36:42, Breszt–Vardar 31:31. Az élcsoport: Barcelona 16, Kielce 12, Vardar 11, Löwen és Veszprém 10-10 pont stb. B csoport: Zagreb–Nantes 27:27. Az élcsoport: PSG 16, Szeged 15, Nantes 8 pont stb.