2024. április 18., csütörtök

Újabb letartóztatási hullám

Korrupció és hatalommal való visszaélés elkövetésének gyanújával is őrizetbe vettek személyeket

Az elmúlt néhány napban a Belügyminisztérium munkatársai több, egymással össze nem függő rendőrségi akció keretében 38 személyt tartóztattak le országszerte. 21 személy ellen rendes eljárásban tettek bűnvádi feljelentést. A legtöbb letartóztatási akció a pénzügyi bűnözés és a korrupció felszámolására irányult.

A gyanú szerint a letartóztatottak 2016 és 2018 között több bűncselekményt is elkövettek és ezzel 1,55 millió euróval rövidítették meg az állami költségvetést.

Belgrád, Szabadka, Zombor, Pancsova, Nagykikinda, Kraljevo, Jagodina, Leskovac Niš és Zaječar területén kattant bilincs a gyanúsítottak csuklóján. Kenőpénz elfogadása, kenőpénz adása, hivatali helyzettel való visszaélés, felelős személy helyzetével való visszaélés, az emberek egészsége ellenes cselekmény, hatalommal való kereskedelem, erdőirtás, csalás, adósikkasztás, illetéktelen kereskedelem, erdőlopás és hivatalos okiratok hamisítása – egyebek mellett ezek a bűncselekmények szerepelnek a letartóztatottak terhére rótt cselekmények lajstromában.