2024. április 23., kedd
KEVI

Tehetségnapot tartottak

Hatodik alkalommal szervezte meg pénteken a Móra István Művelődési Egyesület a kevi tehetségnapot. Az eseményen kevi és buránysori gyerekek vettek részt, a foglalkozásokat pedig a zentai Hófehérke Óvoda pedagógusai vezették.

Az idei tehetségnapot a zene és a mozgás jegyében rendezték meg (Gergely József felvétele)

Az idei tehetségnapot a zene és a mozgás jegyében rendezték meg (Gergely József felvétele)

A zenés foglalkozáson közös éneklésre, játékra, mondókázásra és hangszerbemutatóra egyaránt sor került. Az élő zenét óvodapedagógusok biztosították: Nagy Horti Ella furulyán, Pósa Andrea harmonikán, Molnár Attila pedig gitáron játszott a gyerekeknek.

Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke elmondta, a tehetségnapot a legkisebbek számára szervezik, tehát óvodások és az általános iskola alsó tagozatainak diákjai vesznek rajta részt.

– Egyesületünket hét évvel ezelőtt akkreditáltattuk tehetségpontként. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének tagjaként minden évben más tehetségterületet választunk ki, és e köré építjük fel a programot. Ebben az évben a zene és a mozgás került a középpontba. Úgy gondolom, a gyerekek élvezik ezeket az alkalmakat, hiszen nem megszokott tanítási jellegű eseményről van szó, hanem játékokról és műhelyfoglalkozásokról, ez pedig igénybe veszi a kreativitásukat is – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetség több mint tíz éve építi tehetséghálózatát. Mára Kárpát-medence-szerte ezerötszáznál is több tehetségpontjuk van. Ezek helyi kezdeményezésre születnek, és önkéntes részvételen alapulnak, legfontosabb céljuk, hogy a legkülönfélébb területeken felismerjék a tehetséges gyerekeket, és segítsenek nekik kibontakoztatni képességeiket.