2024. március 28., csütörtök

A klasszikus zenét népszerűsítették

Schubert-emlékhangversenyt tartott az adai zenede

A helyi Bartók Béla Zeneiskola a Bartók, a Mozart és a Kodály tematikus est után szerdán Schubert-emlékhangversenyt rendezett a neves zeneszerző halálának 190. évfordulója alkalmából Adán a színházteremben.

A kis kórus fellépése a koncerten (Csincsik Zsolt felvétele)

A kis kórus fellépése a koncerten (Csincsik Zsolt felvétele)

A jól sikerült hangversenyen az adai, a nagykikindai és a zentai zeneiskola diákjai és tanárai léptek fel Schubert-művekkel. Bács Annamária, az adai zeneiskola igazgatója elmondta, hogy négy éve szerveznek tematikus esteket. Idén Franz Schubertre emlékeztek, jövőre Frédéric Chopinnel foglalkoznak.

– A tematikus estek célja, hogy népszerűsítsük a klasszikus zenét, hogy egy-egy zeneszerzőt a közönség számára közelebb hozzunk és elérhetőbbé tegyünk. Ezek a művek ma is élnek, sok dallam hallható a tévében és a rádióban, és nem is tudjuk, hogy ki a szerzője. Így ha többször találkozunk ezekkel a művekkel, akkor könnyebben felismerhetők lesznek – közölte Bács Annamária, aki elmondta, hogy a hangversenyen a kis és a nagy kórussal együtt közel százan léptek fel, miután vendég előadóként meghívták a zentai és a nagykikindai zeneiskola tanárait és diákjait is, majd hozzátette, hogy a Schubert-emlékhangverseny megrendezését a tartományi oktatási titkárság anyagilag támogatta.