2024. április 25., csütörtök

Györe újra Indiában kezd

Györe László, mint legutóbb is, az indiai Púnában kezdi a december 31-én rajtoló új teniszidényt. A ranglistán 93. zentai teniszező, aki tavaly a rajton a román Marius Copilt verte – így 20 pontot véd –, majd négy hónapon át zsinórban tíz vereséget szenvedett, a főtáblán játszhat, a benevezési lista szerint pedig a torna négy kiemeltje Kevin Anderson, Marin Čilić, Hjeon Csung és Gilles Simon.

Az első héten még két 250-es tornát rendeznek. A katari Dohában Novak Đoković lesz az első kiemelt, őt követik Dominic Thiem és Karen Hacsanov. Ott lesz Fucsovics Márton és Dušan Lajović is, a tartalékok között pedig Janko Tipsarević neve is látható. Vagy utólag kerül táblára, vagy pedig a selejtezőben indul még Stan Wawrinka és Tomáš Berdych is. Az ausztráliai Brisbene-ben Rafael Nadal, Andy Murray és Kej Nisikori nevezett, a nyolcadik tartalék pedig Filip Krajinović, aki valószínűleg selejtezőre kényszerül.

Horvátország az esélyesebb

Az idény utolsó tétmeccseit a hétvégén Lille-ben, a Davis-kupa 106. döntőjében tartják meg. A címvédő francia válogatott teremben salakon fogadja az egy évvel korábban döntős horvátokat. A meccs után visszavonuló Yannick Noah kapitány nem számíthat Gasquet és Monfils segítségére, és Tsongát is csak tartalékként jelölte a Pouille, Chardy, Mahut és Herbert négyes mellé. Mivel a horvátok a legerősebb összeállításban, Čilić, Ćorić, Pavić és Škugor szereplésével állhatnak ki, esélyesebbnek számítanak. A két csapat mérlege 1:1, a franciák tíz, a horvátok egy alkalommal nyerték el a Salátástálnak is nevezett nagyserleget.