2024. április 24., szerda

Nem jönnek az NBA-sztárok

Megnevezte 16 fős keretét az Izrael és Görögország elleni vb-selejtezőkre Aleksandar Đorđević, a szerb válogatott szövetségi kapitánya. A Sasok november 26-án találkoznak Belgrádban, ahonnan előbb Izraelbe utaznak, majd hazajönnek a helléneket fogadni.

Đorđević mester messze nem a legerősebb felállással vág neki a kihívásnak, hiszen senkire sem számíthat öt NBA-ben edződő klasszisa közül (Jokić, Teodosić, Marjanović, Bogdanović, Bjelica), de még az euroligás csapatok szerbjeire sem (Dangubić, Marković, Kalinić, Gudurić stb.). A feladat ugyanakkor nem egyszerű: Izraelben kötelező a győzelem, és a görögöket is jó lenne megverni, ellenkező esetben csak a harmadik, utolsó továbbjutóhely lehet a realitás – a papírforma szerint Szerbiának gond nélkül ki kell jutnia a jövő évi kínai tornára.

Az első selejtezőkörben a szerbek már megmérkőztek a németekkel és a grúzokkal, ellenük nem kell többet játszani.

A szerb keret: Stefan Peno (Alba Berlin), Ilija Đoković (Borac Čačak), Stefan Pot (FMP), Aleksa Avramović (Varese), Dragan Milosavljević (Unicaja), Branko Lazić (C. zvezda), Ognjen Dobrić (C. zvezda), Aleksa Radanov (C. zvezda), Rade Zagorac (Partizan), Marko Simonović (Zenit), Stevan Jelovac (Bamberg), Stefan Birčević (Banvit), Miroslav Raduljica (Dzsangszu), Đorđe Gagić (Partizan), Nikola Jovanović (Trento), Dejan Kravić (Bologna).

Az L csoport állása:

1. Németország

8

8

0

706:555

16

2. Görögország

8

8

0

669:580

16

3. Szerbia

8

5

3

668:584

13

4. Grúzia

8

3

5

630:661

11

5. Izrael

8

3

5

616:655

11

6. Észtország

8

2

6

523:636

10

A program: Izrael–Szerbia (november 30., Tel-Aviv), Szerbia–Görögország (december 3., Belgrád).

EUROKUPA

Folytatódott a rossz sorozat

Tovább tart a Crvena zvezda vesszőfutása az Eurokupa A csoportjában, a belgrádiak sorozatban harmadik vereségüket könyvelték el az Andorra otthonában (91:80).

Milan Tomić csapata jól kezdte a mérkőzést, az első percekben vezetett is néhányszor, ám a harmadik negyed közepétől az Andorra teljesen átvette az irányítást. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a vesztes csapatból került ki, Joe Ragland 20 pontot írt be, míg a győztesek közül Andrew Albicy volt a legjobb 19-cel.

A Zvezda az újabb vereség ellenére a Monaco és az Andorra mögött továbbjutó-, harmadik helyen áll a hatcsapatos csoportban (4 győzelem, 4 vereség). Még két játéknap után az első négy gárda folytathatja a küzdelmet.