2024. április 19., péntek

Transzhumán koktélszív

Holnap kezdődik a VMDTK Újvidéken

A XVII. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia művészeti programjai holnap, pénteken 16 órától kezdődnek Újvidéken.

Az eseményt az Újvidéki Egyetem Rektorátusának üvegpavilonjában, előcsarnokában és amfiteátrumában tartják. A VMTDK ART egy művészeti kerekasztal-beszélgetéssel indul, amelyre az üvegpavilonban kerül sor délután 4 órai kezdettel. Szarka Mándity Krisztina művészettörténész, doktorandusz beszélget az alkotókkal. Vass Szabolcs, az idei Kristálygömb díjas önálló tárlatának megnyitója 17 órakor lesz, és a kiállítást Szarka Mándity Krisztina nyitja meg. Ezután a rektorátus előcsarnokában sor kerül a Koktél kvartettel elnevezésű zenei programra. Fellép az újvidéki Stelaris kvartett – Györe Szabolcs et al nevű formáció, amely Felix Mendelssohn Vonósnégyes a-mollban (Op.13, No.2.) című művét adja elő. A VMTDK közös tárlatának megnyitóját 19 órától tartják az üvegpavilonban. A kiállítást mgr. Lázár Tibor festőművész és Szarka Mándity Krisztina művészettörténész nyitja meg. Ezután 20 órától egyéb művészeti programok lesznek az amfiteátrumban.

Az idei VMTDK top-témája a szív. A diákköri konferencia plenáris és szekció-lőadásait holnap, szombaton 10 órától tartják az Újvidéki Egyetem Technológiai Karán. A plenáris előadást dr. Simon Vilmos tartja Eljött az automatizált megapoliszok kora? címmel. A Kristálygömb Díjat Vass Szabolcsnak 19.30 órakor adják át.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.