2024. április 20., szombat
ZENTAI VÁROSI MÚZEUM

A Blissfull kamarakoncertje

Hangulatos programban lehetett része azoknak, akik november 18-án, vasárnap este ellátogattak a zentai Városi Múzeumba, ahol a Blissfull zenekar adott koncertet. A repertoárjukat úgy állították össze, hogy tematikailag a halottak napját állították a középpontba, és a koncert során igyekeztek mindvégig tartani a vallási vonalat.

A Blissfull zenekar koncertje a zentai Városi Múzeumban (Szabó Nóra felvétele)

A Blissfull zenekar koncertje a zentai Városi Múzeumban (Szabó Nóra felvétele)

– Mindig próbáljuk megajándékozni a közönséget egy kis zenei élménnyel, ez táplál bennünket. A visszajelzések alapján a közönség nagyon szereti azt, amit csinálunk, aminek mi természetesen igencsak örülünk. Van, amikor csekély létszámú közönség jön össze, ez azonban egyáltalán nem zavar bennünket, hiszen úgy vagyunk vele, hogy sok kicsi sokra megy, éppen ezért ha sokat koncertezünk, akkor így is sok emberhez eljuthat ez a fajta zene – mondta el Korponai Zsolt, a Blissfull kvartett oszlopos tagja, aki a koncertek alkalmával hegedűn és brácsán szokott játszani.

A vasárnapi egyházzenei koncerten összesen hárman léptek fel, Zsolt mellett Karaba Anikó, akinek a hangszere szintén a brácsa és a hegedű szokott lenni, a harmadik tag pedig Korponai László volt, aki énekelt és gitározott az este folyamán. A különleges hangulatú rendezvényen egyebek mellett Ady Endre Halottak napján című versének megzenésített változatát is hallhatta a közönség, amelynek tagjai maradandó élménnyel gazdagodhattak a zenekar produkcióinak köszönhetően.

Maga a Blissfull formáció az E.V.E. (Experience Value Entertainment) magyarkanizsai zenekarnak a zentai ága, amelynek tagjai igyekeznek minél több helyen megmutatni magukat annak érdekében, hogy egy szép estét vagy délutánt varázsoljanak a közönségnek, legyen szó akár Zentáról és a környékbeli településekről, akár Szegedről. Az együttes tagjai saját bevallásuk szerint igyekeznek minden évszakban többször megmutatni magukat, kiemelt hangsúlyt fektetve az ünnepi időszakokra, hiszen az egyházzene világa, amelyhez mindig nagy előszeretettel nyúlnak vissza, nagyon jól illeszkedik a nagyobb ünnepek, köztük például a közeledő karácsony meghittségéhez és bensőséges hangulatához.