2024. április 19., péntek
EGYÜTT A VÍZÉRT POLGÁRI KEZDEMÉNYEZÉS

Nyílt levél Nagybecskerek polgármesterének

Čedomir Janjić polgármesternek írt nyílt levelében a nagybecskereki városi képviselő-testület rendkívüli ülésének az összehívását kéri a vízgyárral kapcsolatos legújabb fejlemények miatt az Együtt a vízért polgári kezdeményezés mögé fölsorakozó nyolc ellenzéki párt és civil szervezet.

A nagybecskereki vízgyár (Kecskés István felvétele)

A nagybecskereki vízgyár (Kecskés István felvétele)

A csoportosulás szerint továbbra is teljes a vízgyárral kapcsolatos zűrzavar: a víztisztító elkészült, de továbbra sem üzemeltetik. Annak ellenére sem, hogy a miniszterelnök és a polgármester is az év elején azt ígérték, hogy gyorsan megoldódik a probléma. Arra is emlékeztetnek, hogy már három és fél év telt el a vízgyár építésével kapcsolatos szerződésnek az aláírásától.

A fentiek miatt a nyílt levél aláírói szerint sürgősen tájékoztatni kell a helyi önkormányzat képviselőit és a közvéleményt is a vízellátási gondokkal kapcsolatos legfontosabb részletekről. Az ügyrendi szabályzat 61-es szakaszára hivatkozva a polgármestertől a városi képviselő-testület rendkívüli ülésének az összehívását követelik, amelynek az egyetlen napirendi pontja Nagybecskerek város vízellátási problémája lenne.

Az Együtt a vízért polgári csoportosulás nevében a nyílt levelet a Demokrata Párt, Vajdasági Szociáldemokrata Liga, az Elég volt mozgalom, a Szerbiai Demokrata Párt, a Szociáldemokrata párt, a Vajdasági Párt, valamint a Béga Fogyasztóvédelmi Központ és a Mi városunk a mi ügyünk civil szervezet írta alá.