2024. április 19., péntek

A szerelem áriái

Szegedi zongoraművész és operaénekesek léptek fel a szabadkai zongorafesztiválon

A szabadkai Városháza díszterme kedden ismét megtelt zenekedvelőkkel. Ezen az estén Kerényi Mariann zongoraművész, valamint Ádám Zsuzsanna és Somogyvári Zita Tímea szegedi opera-énekesnők léptek fel.

Elsőként Kerényi Mariann zongoraszólóját hallhattuk, aki egy Haydn-zongoraszonátát mutatott be. Elmondása szerint ő válogatta össze az est repertoárját, és a művekhez megfelelő énekeseket keresett. Ezután a zongoraművésznő Somogyvári Zita Tímea opera-énekesnővel Robert Schumann Liederkreisét adta elő. Az opera-énekesnő kedveli Schumann műveit a visszafogottságuk és sokszínűségük miatt. Végül Ádám Zsuzsanna fiatal szoprán következett, akit szintén Kerényi Mariann kísért zongorán. Turina Poema en forma de cantiones (Vers dalformában) című művét adta elő. A fiatal énekesnő nagyon jól érezte magát a produkció közben, mivel szerinte a dal illik a temperamentumához, és igazi felüdülés volt számára, hogy a súlyosabb szerepek után spanyol dalokat is énekelhet.

Mindhárom művésznő nagyon jól érezte magát Szabadkán, és nagyon tetszik nekik a város hangulata, épületei. Nemcsak ők távoztak derült mosollyal az arcukon, hanem a közönség is, mivel három világszínvonalú produkciót hallhatott a szabadkai Városháza színpadán.