2024. április 18., csütörtök
FELSŐHEGYI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

Hatvanöt éves az iskolaépület

Az intézmény fennállásának hatvanötödik évfordulóját ünnepelték meg pénteken a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tanulói.

Bár a faluban már 1870-től folyik a tanítás, a ma is használt épület 1953-ban, hatvanöt évvel ezelőtt készült el. Az iskolanapon az intézmény dolgozói, tanulói és a szülők, nagyszülők mellett jelen volt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Perpauer Attila, a községi tanács oktatással megbízott tagja és Rózsa Endre, a község tanfelügyelője is. Urbán Zsuzsanna, a zentai Stevan Sremac Általános Iskola igazgatója köszöntötte a jelenlévőket.

– Az 1953 és 2018 közötti időszakban újabb és újabb évfolyamok indultak útjukra, generációk nőttek fel. Mára már többünk gyermeke, unokája is az iskola tanulója lett. Meggyőződésünk, hogy az iskola mindenkor érték- és kultúrateremtő intézmény, nem csupán egy szolgáltató központ. Hisszük, hogy a gyermekeket szeretni és biztatni kell, hogy egészségesen fejlődjenek, és képességeik szabadon kibontakozhassanak. Mindezek érdekében továbbra is számítunk a szülők nagy-nagy bizalmára és együttműködésére – fogalmazott az igazgatónő, aki hozzátette, az évforduló megünneplése és az iskola épületébe való visszatérés azért is fontos, mert oda belépve valamennyien egy új közösségbe csöppenünk, ahol a felnőttek utat mutatnak a kisgyerekeknek. Ezért fontos olyan hellyé tenni, ahol a tanár és a tanuló egyaránt szívesen tölti el az idejét.

A köszöntőt követően az intézmény tanulói csoportos és egyéni műsorszámaikkal szórakoztatták a közönséget: meséket, táncokat, dalokat, verseket és drámajátékokat adtak elő. Meghívott félként a felsőhegyi intézmény testvériskolájának, a kiskundorozsmai Jerney János Általános Iskolának a diákjai is felléptek, akik szintén színvonalas produkcióval kápráztatták el a közönséget.