2024. április 19., péntek
NEMZETEK LIGÁJA

Harmincéves sorozat szakadt meg

Szalai lőtte a magyarok első gólját (Fotó: MTI)

Szalai lőtte a magyarok első gólját (Fotó: MTI)

Zsinórban negyedik győzelmével a magyar válogatott egy 1987-es rekordot állított be a vasárnap esti, Finnország elleni győztes meccsel. A nemzeti tizenegy nagy lendülettel vágott neki a mérkőzésnek, a magas presszing azonban nem zavarta meg az északiakat. A 29. percben aztán Kalmár Zsolt egy gyönyörű sarkazással hozta helyzetbe Szalait, aki senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba. Úgy tűnik, az Ádámok napját tartották a Groupama Arénában, hiszen a 37. minutumban Nagy Á. is betalált. Az akciót is a Bologna játékosa indította, s mivel a finn védelem nem lépett ki rá időben, távoli kísérlettel próbálkozott, amibe még valahogyan beleért Joronen, de hárítani nem tudta a löketet. A második játékrészben unalomba fulladt a találkozó, a vendégek nem voltak veszélyesek, a magyarok pedig egy-két helyzetig jutottak. Magyarország ezzel a kvartett második helyén zárt, de a leglényegesebb talán most az, hogy Rossi és a futballisták visszakapták a szurkolók támogatását.

A legmagasabb divízióban Belgium bő negyedóra után már 2:0-ra vezetett, ezután azonban ötöt kapott Svájctól, így a 2019 júniusában rendezendő final fourban Svájc lesz a harmadik biztos résztvevő Anglia és Portugália mellett.

Budapest: Magyarország–Finnország 2:0 (2:0)

Groupama Aréna, 9200 néző, vezette: Slavko Vinčić (szlovén). Gólszerzők: Szalai a 29., Nagy a 37. percben.

Magyarország: Gulácsi – Baráth (Lang, 52.), Kádár (Vinícius, 46.), Orbán, Korhut (Holender, 54.) – Nagy Á., Kleinheisler – Dzsudzsák, Kalmár, Lovrencsics – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Észtország: Joronen – Granlund (Toivio, 46.), Arajuuri, Vaisanen, Uronen – Lod, Kamara, Lam (Kauko, 60.), Taylor (Forsell, 74.) – Tuominen, Pukki. Szövetségikapitány: Markku Kanerva.