2024. április 25., csütörtök

Megemlékezés Budapesten a délvidéki áldozatokról

A Keskenyúton Alapítvány szervezésében az idén november 25-én, vasárnap tartják 1944–45-ös délvidéki véres események 74. évfordulója alkalmából az „Akikért nem szólt a harang” című hagyományos megemlékezést és zarándoklatot Budapesten.

A szentmisét 13 óra 15 perces kezdettel tartják a Szent István-bazilikában. A misét Zélity Mihály bezdáni plébános celebrálja, koncelebrál dr. Juhász Gábor vizafogói plébános. A szentmise nyilvános, minden megemlékezni vágyót várnak.

Ezt követően a mintegy 250 délvidéki zarándok tiszteletére szervezett programon a Magyarság Házában bemutatásra kerül Baranyi István és Molnár Tibor Mohol 1944–45 című kötete. A műsort Banner Géza vezeti, közreműködik Kóka Rozália.

A zarándokokat Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója fogadja, köszöntőt mond Schmittné Makray Katalin, a rendezvény védnöke.

A megemlékezés zárt körű rendezvény.

A szentmisét és a Délvidékről érkező zarándokok programját a Keskenyúton Alapítvány és a Magyarság Háza szervezi a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának a támogatásával.