2024. április 25., csütörtök

Bővülő árucsere-forgalom

Az Arab Emírségek komolyan érdeklődik a marha- és a birkahús iránt

Az árucsere-forgalom bővítésének lehetőségeiről tárgyalt hétfőn Rasim Ljajić, a kormány alelnöke, kereskedelmi, idegenforgalmi és távközlési miniszter Mariam bint Mohammed Al Mehairivel, az Egyesült Arab Emírségek élelmiszer-biztonsági államminiszterével.

A belgrádi véleménycserén a közel-keleti ország minisztere kiemelte, hogy az Arab Emírségek komolyan érdeklődik a szerbiai termékek, elsősorban a marha- és a birkahús iránt. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan lezárul a certifikációs eljárás, és hogy azt követően zavartalan lesz a szerbiai áru importja.

Al Mehairi miniszter bejelentette, hogy a jövő év áprilisában az Arab Emírségekből népes gazdasági küldöttség érkezik Szerbiába, hogy az itt rendezendő üzleti találkozón a két ország közötti árucsere-forgalom bővítését szolgáló további lépésekről és újabb szerbiai beruházásokról tárgyaljanak.

Ljajić alelnök azt üzente az Arab Emírségek gazdálkodóinak, hogy érdemes nálunk beruházni, főképpen az állattenyésztés és a húsipar területén, mert nagyok a fejlesztési lehetőségek.

Turizmusfejlesztéssel is megbízott miniszterként Ljajić felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbia a következő időszakban megkülönböztetett figyelmet szentel a gyógyfürdőknek és a gyógyturizmusnak, és hogy a délnyugat-ázsiai monarchia befektetői itt is megtalálhatják számításukat – közölte Rasim Ljajić tárcájának sajtóirodája.