2024. április 25., csütörtök

Teljesen megsemmisültek a DK irodái

Kigyulladt egy négyemeletes irodaépület tetőszerkezete szombaton a főváros VI. kerületében. A tűzben teljesen megsemmisültek a Demokratikus Koalíció (DK) irodái – tájékoztatta a párt szóvivője, Rónai Sándor az MTI-t.

Oltják a tüzet (fotó: MTI)

Oltják a tüzet (fotó: MTI)

A közlemény szerint a DK azt a tájékoztatást kapta, hogy a Teréz körúti tűz elsősorban az épület 5. emeletét érintette, ahol a párt irodái is voltak. A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett. A DK irodái teljesen megsemmisültek, az anyagi kár jelentős, senki nem sérült meg a tájékoztatás szerint.

A katasztrófavédelem korábban az MTI-vel azt közölte, hogy kigyulladt egy négyemeletes irodaépület tetőszerkezete a főváros VI. kerületében, mintegy négyszáz négyzetméteren égett a tűz. A helyszínen tíz tűzoltógépjárművel mintegy negyven fővárosi hivatásos tűzoltó dolgozott, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával kilenc – köztük három emelőre szerelt – vízsugárral sikerült eloltani a lángokat.

Az MTI kérdésére a helyettes szóvivő elmondta: korábban az épület földszintjén, egy étterem konyhájában a szagelszívó gyulladt ki, a lángokat a tűzoltók eloltották. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két tűzeset között van-e összefüggés.