2024. április 25., csütörtök

Jubilál az Újvidéki Dzsesszfesztivál

A Szerb Nemzeti Színházban ünnepélyes keretek között megnyitották a 20. Újvidéki Dzsesszfesztivált. A rendezvényen jelen volt többek között Dalibor Rožić, a városi tanács művelődési ügyekkel megbízott tagja és Vojislav Bubiša Simić dirigens.

– Újvidék a fesztivál idején valóban a dzsessz nemzetközi központjává válik, ilyenkor a legismertebb előadók mutatkoznak be a tartományi székvárosban. Büszkék vagyunk azokra az eredményekre, amelyeket a projektum keretében teljesített a Kultúrközpont. Biztos vagyok abban, hogy a következő fesztiválokat is kiválóan megszervezi, és még gazdagabb program várja majd az érdeklődőket. Az ehhez hasonló lelkiismeretes munka miatt szerezhette meg Újvidék az Európa Kulturális Fővárosa címet. Az újvidéki önkormányzat nevében elmondhatom, megteszünk mindent annak érdekében, hogy a jövőben is támogassuk a hasonló projektumokat, segítünk a szervezésben és elősegítjük a szinergiát – magyarázta Rožić.

A rendezvénysorozat részeként műhelymunkákat tartottak a fiatalok számára, amelyet a Szociális Munkaközpont segítségével valósítottak meg, közreműködött még a Milan Petrović Középiskola is.

Az előző évekhez hasonlóan, az Újvidéki Dzsesszfesztivál megszervezését támogatta az újvidéki önkormányzat,  valamint a tartományi kulturális titkárság, a Novi Sad 2021 Alapítvány, Izrael belgrádi nagykövetsége, az Osztrák Kultúrfórum, a Francia Kulturális Intézet, az OTP Bank, a Vajdasági Rádió és Televízió, a Večernje novosti, a Novosadska TV, a Radio 021 és a Dnevnik napilap is.