2024. április 24., szerda
NEMZETEK LIGÁJA

Orbán Willi robbantott

Orbán (hatosban) védhetetlenül bólintott a kapuba (Fotó: MTI)

Orbán (hatosban) védhetetlenül bólintott a kapuba (Fotó: MTI)

Hazai pályán, de szövetségi kapitánya nélkül tudott nyerni a magyar válogatott Észtország ellen. A nemzeti tizenegy már a meccs elején megszerezte a vezetést: Kalmár sarokrúgása gyönyörűen csavarodott, Orbán Willi pedig nagyszerűen robbant be, és Aksalu kapujába fejelt. A párharc egészét tekintve is jobban játszott a magyar csapat. A dinamikus, gyors labdajáratás eredményeként számos helyzet adódott előttük, de a szünetre egygólos előnnyel vonultak el Kádárék. A második játékrész hasonló ütemben folytatódott, a 65. minutumban a nagy visszatérő, Dzsudzsák Balázs is pályára lépett. A győzelmet bebiztosító találatot Szalai Ádám szerezte, aki lesipuskás módon fejelte át a játékszert az észt kapus felett. A Nemzetek Ligája első kiírásában utoljára Finnország ellen fut pályára Marco Rossi gárdája. Az északiak vereséget szenvedtek a görögöktől, ennek ellenére megnyerték a csoportjukat.

A csütörtöki játéknap csúcsrangadóján valamelyest meglepetést keltettek a horvátok, hiszen az utolsó pillanatban szerzett találattal 3:2-re megverték Spanyolországot, így életben tartották reményeiket. Az A osztály 4. csoportjában érdekes helyzet alakult ki, az utolsó párharcon dől el a továbbjutás és a kiesés sorsa is. Az Anglia–Horvátország meccsen a győztes folytathatja az NL-t, a vesztes kiesik a B divízióba, döntetlen esetén pedig a spanyolok zárnak az élen.

Budapest: Magyarország–Észtország 2:0 (1:0)

Groupama Aréna, 7000 néző, vezette: Jorgji (albán). Gólszerzők: Orbán a 8., Szalai a 69. percben.

Magyarország: Dibusz – Baráth, Kádár, Orbán, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Nagy D. (Dzsudzsák, 65.), Kovács I., Kalmár (Kleinheisler, 84.) – Szalai (Böde, 76.). Szövetségi kapitány: Cosimo Inguscio (Marco Rossit eltiltották).

Észtország: Aksalu – Teniste, Vihmann, Tamm, Pikk – Dmitrijev, Antonov – Ojamaa (Zenjov, 60.), Vassiljev (Purje, 82.), Luts (Puri, 77.) – Anier. Szövetségi kapitány: Martin Reim.