2024. március 29., péntek

Szebb és kényelmesebb öregkor

Szolgáltatásbővítés a gerontológiai klubokban

Új szolgáltatásokat vezet be a bajmoki, a györgyéni, a nagyfényi és a kisboszniai gerontológiai klubjaiba a Szabadkai Gerontológiai Központ. Ezeken a helyeken december elsejétől ugyanolyan szolgáltatásokat vehetnek igénybe a nyugdíjas tagok, mint a város területén találhatóakban. Az új étkeztetési, ruhatisztítási, fodrászati, kozmetikai szolgáltatások a távolság miatt kicsivel költségesebbek lesznek, mint más helyeken.

A fejlesztés kapcsán tartott sajtótájékoztatón Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója pénteken elmondta, hogy az előző évhez viszonyítva az idén 16 százalékkal több támogatást kapott a központ a várostól, ezzel lehetővé téve a szolgáltatások bővítését.

Ilija Đukanović, Jasmina Stevanović, Nenad Ivanišević és Vesna Pajić (Fotó: Gergely Árpád)

Ilija Đukanović, Jasmina Stevanović, Nenad Ivanišević és Vesna Pajić (Fotó: Gergely Árpád)

– Büszkén állítom, hogy a kezdeményezéseknek és a város anyagi támogatásának köszönhetően nagy lépést tettünk a külvárosi klubok fejlesztésében. Ezentúl a külvárosokban élők semmilyen megkülönböztetésben nem részesülnek csak azért, mert távolabb élnek a várostól – fejezte ki háláját az igazgató, majd kijelentette, hogy a kluboknak összesen 7800 tagja van és az újdonságok bevezetésével létszámemelkedésre számítanak.

– Idén többször is körbejártuk a külvárosi gerontológiai klubokat, és örömmel állíthatom, hogy teljesíthettük azon tagjainak kérését és bővíthettük a szolgáltatások listáját. Az újítás biztosan hozzájárul ahhoz, hogy a klub tagságának száma bővüljön – mondta Ilija Đukanović, a Városi Tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tagja, majd hozzátette, biztos abban, hogy a következő évben ugyanekkora támogatásban részesítik majd a Gerontológiai Központot.

Jasmina Stevanović, Szabadka Város Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára elmondta, hogy a támogatási összegnél fontosabb a szolgáltatások mennyisége és minősége, ugyanis az új lehetőségeknek köszönhetően szebb és kényelmesebb öregkort biztosíthatnak a nyugdíjasoknak.