2024. április 24., szerda
NŐI LABDARÚGÁS – MAGYARKANIZSA

Sikeresen zárult az őszi idény

November 11-én az Óécskán lejátszott Stajićevo–Magyarkanizsa utánpótlásmeccsel hivatalosan is véget ért az őszi idény a magyarkanizsai női labdarúgóklubban. A 2010-ben alapított egyesület felnőttcsapata nagy reményekkel kezdte a 2018/2019-es szezont, a nyáron alaposan megerősített együttes ugyanis a bajnoki címet tűzte ki célul az I. ligában. Sóti Rékáék jól is kezdték a pontvadászatot, az első három mérkőzésüket megnyerték, a negyedik játéknapon azonban hideg zuhany érte a Tisza menti csapatot, a szerb U17-es válogatott gerincét adó Zemun gárdája ugyanis elvitte a három pontot a Potisje népkerti pályájáról. A 6. fordulóban a Rad elleni hazai bajnoki sem úgy alakult, ahogy azt a kék-fehérek elképzelték, az egész mérkőzésen alárendelt szerepben lévő belgrádi csapat a 95. percben, 1:0-s hazai vezetésnél talált egy gólt, így a magyarkanizsaiak a betervezett három pont helyett csak egyet szereztek. Az utolsó három fordulóban azután Körmöci Csilláék újra összekapták magukat, és begyűjtötték mind a kilenc pontot, így a 2. helyen várhatják a tavaszi folytatást, három ponttal lemaradva az éllovas zimonyiak mögött. Az ősszel hét győzelmet arató csapat leggólerősebb játékosa a szegedi Szent Mihály együttesétől visszatérő Vass Noémi volt hat találattal, Balázs Bettina és az újvidéki Vojvodinától leigazolt Mirjana Penić öt-öt alkalommal volt eredményes, a többszörös ifjúsági válogatott Milana Knežević pedig négy gólt szerzett.

Az egyre népszerűbb észak-bácskai női klub utánpótláscsapata is jól teljesített az őszi idényben, a nyáron átalakult gárda tíz mérkőzésen lépett pályára az U15-ös csapatok számára kiírt Fejlesztési Liga északi csoportjában, Visnyovszki Vivienék mérlege hat győzelem, egy döntetlen és három vereség, annak ellenére is, hogy a „kicsik” gyakorlatilag igazi kapus nélkül játszották végig a bajnokság első felét. A kék-fehérek utánpótláscsapatában a legjobb teljesítményt a csapatkapitányi karszalagot viselő Soklovački Krisztina nyújtotta, aki védő létére szabadrúgásokból és büntetőkből nyolc gólt szerzett, amivel ő lett a csapat házi gólkirálya.

Az utolsó őszi bajnoki után a Magyarkanizsa NLK felnőttcsapatának játékosai kéthetes pihenőt kaptak, november derekától ismét edzésbe állnak a lányok, hiszen teremtornák sora vár rájuk: Vajda Fángyó tanítványai előbb november 24-én Mórahalmon, majd december 8-án és 9-én a montenegrói Pljevljában lépnek pályára, az évet pedig december végén a székesfehérvári nemzetközi tornán zárják.