2024. március 28., csütörtök

Megduplázódott a kínai turisták száma

Az év első kilenc hónapjában 77.543 kínai turista járt Szerbiában, 103 százalékkal több, mint tavaly ebben az időszakban. A vendégéjszakák száma a kínai turisták esetében 94 százalékkal emelkedett, és elérte a 134.852-t – közölte a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezet (TOS).

Marija Labović, a TOS igazgatója a kínai sajtónak azt nyilatkozta, hogy Szerbia számára Kína az egyik legfontosabb stratégiai partner, hogy az utóbbi két évben megugrott a kínai vendégek száma, és hogy a környező országokkal, valamint a többi európai állammal való együttműködésnek nagy jelentősége van a kínai turisták idevonzása szempontjából is.

– Folytatjuk Szerbia népszerűsítését Kínában. Az Európai Idegenforgalmi Bizottság segítségével Szerbia – a Duna Kompetencia Központ, valamint Magyarország és Németország idegenforgalmi szervezeteivel együtt – több helyen is bemutatkozott Kínában, konkrétan Pekingben, Guangzhouban és Sanghajban. Ezeken az eseményeken a szóban forgó városok gazdaságának, valamint a médiának a legfontosabb képviselői voltak jelen, és a kínaiak számára nagyon attraktívnak mutatkozott a résztvevő országok turisztikai kínálata, valamint az őket összekötő Duna – közölte a TOS. Jelezte, hogy a november 16-a és 18-a között zajló sanghaji turisztikai vásáron sokoldalúan mutatják be a szerbiai idegenforgalmi kínálatot.