2024. április 20., szombat

A mozgás és a sport mindenkié!

Alakformáló edzéssorozatot tartottak a Zentai Sportcsarnokban

Kiváló hangulatú sportdélutánt tartottak szombaton délután a Zentai Sportcsarnokban. A rendezvény meghívott vendégei közül a főszereplő kétségkívül Katus Attila többszörös világ- és Európa-bajnok aerobikversenyző, személyi edző és életmód-tanácsadó volt, aki hatvanperces izzasztó, pörgős edzést tartott a mozogni vágyó hölgyeknek.

BestBody alakformáló edzés a sportcsarnokban (Szabó Nóra felvétele)

BestBody alakformáló edzés a sportcsarnokban (Szabó Nóra felvétele)

A kimerítő, ám igen élvezetes délutánnak Katus Attila mellett még két vendége volt, akik szintén igyekeztek megmozgatni a több száz fős társaságot: Törtei László zumba fitness instruktor, akivel latinos dallamokra tanulhattak látványos táncos koreográfiát az egybegyűltek, valamint Vinai Miklós Emese, aki pilatesgyakorlataival mozgatta át a tömeget.

– Egy ilyen közös edzés mindig nagyon nagy buli is egyben, mivel több száz ember mozoghat együtt, ami különleges energiaáramlással jár. Tömegben mindenki jobban elengedi magát. Egy kis tánc, egy kis torna, dübörgő zene, és valódi partihangulat alakul ki. Ilyenkor mindig előre betanult koreográfiákkal készülünk, amit igyekszünk úgy összeállítani, hogy a végén mindenki a mozgás örömének érzésével és sok-sok sikerélménnyel térhessen haza – mondta Törtei László, aki zumbaórájával a sportdélután elindítója volt. Őt követte Vinai Miklós Emese a pilatesszel, majd a program legkeményebb részét Katus Attila adta, aki hatvanperces edzést tartott a jelenlévőknek.

– Az emberek nagyon hasonlóképpen működnek. Ha megszólal a zene, tornázunk egy jót, mindenki boldognak érzi magát, mindenkinek növekszik az önértékelése, mindenki büszke lesz magára, hogy végigcsinált valamit. Először egy kis fáradtságot érzünk, izomlázat, szóval megvan a mozgás hatása is, ami mind úgy megy végbe, hogy közben a mozgás szeretetét visszacsempésszük az emberekbe – mondta Katus Attila, aki rendkívül fontosnak tartja, hogy edzés után néhány gondolatot is megosszon vendégeivel, hiszen egy-egy edzés nemcsak a gyakorlatokról szól, hanem arról a hitről és elszántságról is, amit magunkban kell lejátszanunk ahhoz, hogy eldönthessük, igenis az egészséges életmódot választjuk, aminek része a mozgás és az egészséges táplálkozás is – fogalmazott Katus Attila.

A sportdélután résztvevőinek egy csoportja Katus Attilával (Szabó Nóra felvétele)

A sportdélután résztvevőinek egy csoportja Katus Attilával (Szabó Nóra felvétele)

– Ezt a road show-t 2016-ban indítottuk el. Akkor kerestek meg minket Katus Attiláék, mert lehetőséget láttak Zentában. Mi ennek nagyon örültünk, hiszen az ilyen jellegű rendezvényekre mindig van kereslet városunkban. Aztán kialakult, hogy évente kétszer jelentkeznek, és közösen tartunk egy őszi meg egy tavaszi rendezvényt. A létszám elsőre fantasztikus volt, 450-500 személy jött el. Ez mostanra némiképp csökkent ugyan, ami egyéb tényezők mellett a nagymértékű elvándorlásoknak is tulajdonítható, ám az érdeklődés szerencsére továbbra is nagynak tekinthető – mondta el Boros Kornélia, a rendezvény fő szervezője, aki hozzátette, hogy a rendezvényen a különféle mozgásformák kipróbálása mellett a helyszínen felállított standoknál is érdemes volt körülnézniük az érdeklődőknek, hiszen dietetikussal, életmód-tanácsadókkal, talpreflexológussal is lehetőségük nyílt beszélgetni, valamint egészségmegőrző termékekkel is megismerkedhettek, amelyeket természetesen meg is vásárolhattak.

A program sokszínűségéhez az is hozzátartozott, hogy gyermekeknek légvárral és trambulinnal is készültek a szervezők, így a tornázni vágyó édesanyák gyermekei is kellemesen el tudták tölteni az időt a sportcsarnokban.

A rendezvényt Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja nyitotta meg, aki elmondta, hogy a mozgás örömén kívül az együttlét lehetősége is motiváló egy ilyen rendezvényen, hiszen minden ilyen program fontos közösségépítő és közösségformáló erővel bír. A program megvalósulását a zentai önkormányzat támogatta.