2024. április 19., péntek
PALICSI ÁLLATKERT

Kiarának hívják a kisoroszlánt

Ahogy arról lapunk is beszámolt, október elején nőstény kisoroszlán született a Palicsi Állatkertben. Az új jövevény most nevet is kapott, amelyet pályázat útján választottak ki. A pályázatra bárki beküldhette névjavaslatát az állatkert Facebook-oldalára vagy e-mail-címére.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A kétfordulós névadási folyamat mintegy két és fél hétig tartott. Közel ötszáz név érkezett be hozzánk, amelyből tizennégyet választottunk ki. Arra törekedtünk, hogy a legtöbbször előforduló és a legkreatívabb neveket válaszuk ki. Ebből a tizennégy névből meggyőző fölénnyel a Kiara név győzött, megközelítőleg négyszázhúsz szavazattal. A második helyre a Nala név került, mintegy százhúsz szavazattal. Négy napig tartott a szavazás, ez alatt az idő alatt közel kétezer szavazat érkezett be hozzánk – nyilatkozta lapunknak Vesna Davidović, az állatkert oktatási koordinátora.

Vesna Davidović azt is elmondta, hogy az állatkert egy rajzpályázatot is meghirdetett. December 5-éig olyan rajzokat vár, amelyek a kisoroszlánt ábrázolják. A pályázaton nincs korhatár, sem formai megkötések. A rajzokat az állatkert postacímére (Krf utca 4., 24413 Palics) vagy az office@zoopalic.co.rs e-mail-címére kell küldeni. A legjobb munkák szerzői értékes nyereményben részesülnek.