2024. április 25., csütörtök
LÉKÓ JÁNOS-EMLÉKTORNA

Hajdújárási siker Tóthfaluban

A magyarkanizsai községhez tartozó Tóthfaluban a hétvégén immár 18. alkalommal rendezték meg a hagyományos Lékó János-emléktornát, melyen az idén négy U13-as gárda vett részt. A csapatok 2×15 perces körmérkőzéseket vívtak, melyek végén a Vinogradar együttese örülhetett, a hajdújárásiak ugyanis meggyőző teljesítményt nyújtva mindhárom mérkőzésüket megnyerték, és teljesen megérdemelten szerezték meg az első helyet.

Izgalmas, gólokban gazdag mérkőzéseket láthattak a nézők, a házigazda Nyers István Akadémia csapata a nyitómeccsen már 6:0-ra is vezetett a horgosiak ellen, a határ mentiek azonban nem adták fel, 6:4-re szépítettek, majd a végén egy kis szerencsével még szorosabbá is tehették volna az eredményt. A magyarcsernyei Roham gárdája a Horgos elleni összecsapáson kétszer is hátrányba került, ám a közép-bánátiak kedvét ez sem vette el, Rúzsa Tibor fiai ugyanis megfordították az állást, és a végén négygólos győzelmet ünnepelhettek.

A vetélkedés gólkirálya hat találattal a Vinogradar játékosa, Mester István lett, aki csapata mindhárom meccsén betalált az ellenfelek kapujába, a legjobb kapusnak pedig a csernyei Budai Richárdot választották meg. Az eredetileg csatárposzton szereplő labdarúgó a Nyers István Akadémia elleni találkozón nyújtott kimagasló teljesítményt, ahol több parádés védést is bemutatott, nagymértékben hozzájárulva így a kék-fehérek pontszerzéséhez. A tóthfalui tornán egyébként a kezdőrúgást Lékó János dédunokája, Barát Áron végezte el, a helyezésekért járó érmeket pedig Lékó Lajos, a torna névadójának fia adta át a játékosoknak és az edzőknek.

Eredmények: Nyers István–Horgos 6:4, Roham–Vinogradar 0:7, Nyers István–Roham 0:0, Horgos–Vinogradar 1:3, Nyers István–Vinogradar 1:3, Roham–Horgos 6:2. A torna végeredménye: 1. Vinogradar 9, 2. Nyers István Akadémia 4 (7:7), 3. Roham 4 (6:9), 4. Horgos 0 pont.