2024. április 25., csütörtök

Dacia lökte le a sínekről

Miklós Hajnalka felvétele

Miklós Hajnalka felvétele

Miklós Hajnalka felvétele

Miklós Hajnalka felvétele

Egy gyalogos életét vesztette tegnap reggel 8 körül Belgrádban, amikor a villamos kisiklott, és elsodorta. A Resavska (Resava) és a Krunska (Korona) utca kereszteződésében egy kocsi, áthajtva a piros jelzésen, nekirohant a felfelé haladó villamosnak, és szó szerint lelökte a sínekről. A szerelvény, kiszakítva a gyalogátkelő lámpáját és a parkolást akadályozó út menti oszlopokat, valamint a szemeteskukákat, becsapódott a Szerbiai Gazdasági Kamara tőszomszédságában levő, a védelmi minisztérium tulajdonát képező épületbe. Közben pedig elsodort egy gyalogost.

A tragédiát egy piros Dacia Logan típusú kocsi vezetője okozta, amikor a Krunska utcából orral nekiütközött a Resavska utcában a Szent Márk-templom irányába haladó 12-es villamosnak. A gyalogos, akit magával sodort a villamos, a helyszínen meghalt, az utasok közül pedig öten megsérültek. A tűzoltók, a rendőrség és a mentőegységek gyorsan kiértek a helyszínre, és bár a sérülteket mindjárt ellátták, valamint a személygépkocsi vezetőjét is elszállították a kórházba, a villamos és a kocsi, valamint az ütközés maradványai miatt órákra lezárták az utcát, lebénítva ezzel a város központjának egyik forgalmas utcáját.

A helyszínelést több rendőr, kommunális rendőr, illetve a városi utasszállító közvállalat munkatársaival végezték el. Az utcai, illetve a villamosban található biztonsági kamerák felvételeiből, valamint a járművek állapotából szeretnék megállapítani, hogy pontosan mi okozta a szerencsétlenséget, hiszen a személygépkocsi és a villamos vezetője is azt állította, hogy zöld jelzésen haladt át. Az utasszállító közvállalat munkatársai erősítették meg azt az információt, hogy a sérültek között van a villamos vezetője is, az 55 éves Z. M., életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A helyszínre érkező egységek szerint ilyen balesetre eddig még nem volt példa a fővárosban.