2024. április 23., kedd

Kisiklott villamos gázolt halálra egy gyalogost Belgrádban

A balesetet feltehetőleg egy személyautó okozta

Negyed 9-kor történt a baleset, amelynek pontos körülményeit még vizsgálják. Feltehetően egy piros, Dacia típusú autó volt a baleset okozója, amelybe a villamos először belecsapódott, majd kisiklott elsodorva egy járdán sétáló 30 éves férfit.

A gyalogos a helyszínen életét vesztette, ketten súlyosan megsérültek: egyikük az autó sofőrje, a másikuk a villamosvezető. Őket kórházba szállították. A villamos további négy utasát is el kellett látni, de ők csak könnyebben sérültek, egyikük egy terhes nő. Az érintett útszakaszt órákra lezárták, és több tömegközlekedési járat is kimaradt. A sínről lecsúszott villamosszerelvény elszállítása is komoly gondot jelent.

Zoran Radojičić, Belgrád polgármestere is a helyszínen járt. Azt mondta, a térfigyelő kamerák segítségével igyekeznek majd fényt deríteni a történtekre.

Goran Vesić, Belgrád polgármester-helyettese a baleset helyszínén a városvezetés nevében részvétet nyilvánított az elhunyt hozzátartozóinak.

Radiša Momčilović, a belgrádi tömegközlekedési közvállalat vezetője a Szerbiai RTV stábjának azt mondta, korai lenne még következtetéseket levonni a baleset okáról, de valószínűnek tűnik az az elképzelés, hogy a személyautó átment a piroson.