2024. április 25., csütörtök

Könyvadomány Zentának

Ajándék az általános iskoláknak és a fogyatékkal élőknek

A budavári civil szervezetek képviselői által összegyűjtött mintegy ötven könyvet adott át tegnap délelőtt Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja Rác Magdolnának, a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete elnökének és Urbán Zsuzsannának, a zentai Stevan Sremac Általános Iskola igazgatójának.

Rác Magdolna, Urbán Zsuzsanna és Perpauer Attila az átadáson (Gruik Zsuzsa felvétele)

Rác Magdolna, Urbán Zsuzsanna és Perpauer Attila az átadáson (Gruik Zsuzsa felvétele)

– A közelmúltban Zentán jártak a budavári, kultúrával és művelődéssel foglalkozó civil szervezetek képviselői. Ez nagyon fontos volt számunkra, mert Budavár és Zenta testvérvárosi kapcsolatokkal rendelkezik, ezáltal lehetőség adódott arra, hogy a két testvérváros civiljei megismerkedjenek egymással – mondta Perpauer Attila, aki hozzátette, Zenta sokat tanulhat Budavártól, hiszen egy európai uniós ország településéről van szó, akiktől rengeteg tapasztalatot lehet átvenni.

A budaváriak által a zentai önkormányzat számára felajánlott könyveket a város az értelmi fogyatékossággal élőket segítő szervezetnek és a zentai általános iskoláknak adta tovább. Az iskolának biztosított könyvcsomag körülbelül negyven könyvet tartalmaz: házi olvasmányok, szépirodalmi és tudományos művek egyaránt megtalálhatók köztük. A Kéz a Kézben egyesület mintegy tíz, különféle kézműves-foglalkozásokkal kapcsolatos könyvet kapott, amelyeket segédanyagként használhatnak munkájuk során.

Az iskola és a civil szervezet képviselői örömüket fejezték ki az önkormányzat támogatásával kapcsolatban. Urbán Zsuzsanna elmondta, hogy a könyvek a November 11. Kihelyezett Tagozat könyvtárában kapnak helyet. Rác Magdolna kiemelte, hogy a kapott könyveknek nagy hasznát fogják venni, hiszen segítségükkel szép kézműves tárgyakat készíthetnek a fiataljaikkal a kézműves-foglalkozásokon.