2024. március 19., kedd

Zene és környezetvédelem

Ismét megrendezik a Green Future fesztivált Adán

Jövő nyáron ismét megrendezik a Green Future és a Serbia Color fesztiválokat. Lengyel István és Tajti Attila sajtótájékoztatón számoltak be az előző évek tanulságairól és a jövő évre vonatkozó terveikről.

Lengyel István és Tajti Attila a sajtótájékoztatón (Gruik Zsuzsa felvétele)

Lengyel István és Tajti Attila a sajtótájékoztatón (Gruik Zsuzsa felvétele)

– A tavalyi évet kicsit szomorúan zártuk, hiszen a Green Future fesztiválunk utolsó napját elmosta az eső, törölni kellett a teljes programot. Ez egy időre mélypontra vitt minket, de újult erővel, megerősödve korrigáltunk annak érdekében, hogy visszanyerjük a fesztiválozók bizalmát – összegezte az eddigi tapasztalatokat Lengyel István, aki hozzátette, hogy az idén sokféle újítást vezettek be, látványban és a fellépők felhozatalában egyaránt. Elmondta azt is, hogy a Color fesztivál új helyszínt, a Green Future fesztivál pedig új látványt kapott. Utóbbi kialakításakor a fő szempont a rendezvény által képviselt szellemiség volt.

– Minden installációt fából, illetve természetközeli anyagból építettünk meg, ez vonatkozik mind a színpadra, mind a heverős részre – mondta, hozzáfűzve, új helyszíneket is létrehoztak, és a kempingezőkre is gondoltak. Mindezeknek az újításoknak köszönhetően emelkedett a látogatók száma, és bővült az a terület, ahonnan a fesztiválozók érkeznek. Ennek köszönhetően a szervezők pozitívan állnak elébe a 2019-es fesztivál megszervezésének.

– 2019-ben három fellépő már biztosan velünk lesz. Az egyik Marika Rossa, és ellátogat hozzánk a Cloud 9+ és a Follow the Flow zenekar is. Elektronikus zenei viszonylatban mindig is erős volt a fesztivál, de nagyon fontosnak tartjuk, hogy 2019-ben mindennap legyen élő koncert is a színpadon – ismertette a jövő évi rendezvény első fellépőit Tajti Attila, aki hozzátette, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a külföldön dolgozó vagy ott iskolába járó fiatalok örömmel jöjjenek haza a fesztiválra, illetve továbbra is fontosnak tartják a környezetvédelmet.

A fesztivál sikerét jelzi, hogy a 2019-es fesztiválra másfél nap alatt elkapkodták az első akciós jegyeket. A jegyértékesítés második hulláma újabb száz darab kombinált bérlettel indul, amelyek a Serbia Color fesztiválra és a Green Future fesztiválra is érvényesek. Decemberben pedig a szervezők karácsonyi akcióval készülnek azok számára, akik alacsony áron szeretnének hozzájutni Green Future-bérletükhöz. A kombinált bérletek nemcsak a két fesztivál összes napjára biztosítanak belépést, hanem tulajdonosaik az Adica üdülőközpont medencéit is használhatják. A sátorhely a Serbia Color fesztiválra ingyenes, a Green Future esetében azonban külön meg kell vásárolni.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a rendezvény sikeréhez nagymértékben hozzájárul Ada község önkormányzata és az Adica Üdültetési Közvállalat vezetősége is.