2024. április 24., szerda

Az első félidő döntött

Ulm–Crvena zvezda 95:80 (21:17, 29:16, 23:24, 22:23)

A Galatasaray fölötti szenzációs, 30 pontos diadal után kellemetlen vereséget könyvelt el a Crvena zvezda, amely Brescia után Ulmban szaladt kellemetlen pofonba. Milan Tomić csapata az első félidőben veszítette el a mérkőzést, elsősorban a második negyed 13 pontos német fölénye döntött a házigazda javára – a pihenőig bekapott 50 pont túl soknak bizonyult a felálláshoz, hiába javultak fel a szerbek a második húsz percre. A meccs legeredményesebb embere a dupla duplát (23 pont, 11 lepattanó) jegyző hazai Dwayne Evans lett, a Zvezda legjobbja, Ognjen Dobrić 21 pontig jutott.

A piros-fehérek a vereség ellenére továbbra is az A csoport élén állnak, rajtuk kívül a Monacónak van még négy győzelme hat mérkőzésből.

Sikerült a visszavágás

Partizan–Trento 76:71 (22:7, 14:25, 20:17, 20:22)

Sorozatban három vereség után javított mérlegén a Partizan a C csoportban. A hatodik fordulóban a fekete-fehérek a Trentót fogadták, és hazai parketten, az első perctől vezetve, öt ponttal verték az olasz gárdát – idegenben 82:73 arányban maradtak alul.

Nagy rohanással kezdett a néhány napja kinevezett Andrea Trinchieri irányította Partizan, az első tíz perc végére tizenöt ponttal ment, ám a vendégek a második negyedre feltámadtak, és a félidőig négy pontra csökkentették a hátrányukat. A pihenő után a Trento végig közel maradt, de a szerbek nem engedték ki kezükből a győzelmet.

A meccs legeredményesebbje az olasz gárdát erősítő szerb Nikola Jovanović lett 20 ponttal, a győztes csapatból az ausztrál Jock Landale volt a legjobb dobó (18).

Négy mérkőzéssel a csoportkör vége előtt a Partizannak eggyel kevesebb győzelme van (2/6), mint a továbbjutó-, negyedik helyen álló Turk Telekomnak (3/6).

Felemás magyar mérleg

Hibátlan teljesítménnyel vezeti csoportját az Európa-kupában a Fehérvár. Az Alba az F csoport negyedik játéknapján a Portót verte két ponttal (72:70), miután a második félidőben ledolgozta a szünetnél meglévő 12 pontos lemaradását. A két magyar csapattal zajló H kvartettben a Szolnok másodszor is megverte a Szombathelyt (66:83).

Kikapott a Sopron csapata a női Euroliga harmadik fordulójában, a magyar bajnok a török Fenerbahçe otthonában szoros meccsen végül két ponttal maradt alul (69:67). A Sopron eddig egy meccset nyert a csoportban.