2024. április 25., csütörtök

Hasonlóak, mégis mások

Négy szociális intézmény együttes tárlata a Gyermekszínházban

Hasonlóak, mégis mások címmel négy szociális intézmény közös tárlatot szervezett a szabadkai Gyermekszínházban. A kiállításon a szabadkai Gerontológiai Központ tagjai, a Dositej Obradović Diákotthon lakói, a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola diákjai, illetve a Kolevka Gyermekotthon növendékei képzőművészeti és kézműves alkotásait állították ki.

A szerda esti tárlatmegnyitón Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója elmondta, hogy a rendezvény célja rámutatni arra, hogy a szociális védelemben részesülő egyének is a város lakosságának szerves részét képezik.

A Kolevka Diákotthon kézimunkái a készítőikkel (Fotó: Lackó Varjú Sára)

A Kolevka Diákotthon kézimunkái a készítőikkel (Fotó: Lackó Varjú Sára)

– A szociális támogatásban részesülő gyerekek és felnőttek nincsenek kizárva a város társadalmi, kulturális eseményeiből. Arra akarunk rávilágítani, hogy a szociális támogatást élvezők, és a szociális munkások köreiben igazi művészek rejlenek, és igazán szép, egyedi alkotásokat képesek elkészíteni. Mindenkinek a saját lelki világa tükröződik vissza ezekben a munkákban, ezért különlegesek. Ezek az alkotások igazi értékeket képviselnek – mondta az igazgató.

– Ez nemcsak egy rendezvény, hanem maga a valóság. Szeretném minden szülőnek, de leginkább mind a négy intézmény szociális dolgozóinak megköszönni munkájukat és hozzájárulásukat. Ezzel a rendezvénnyel is bizonyítjuk, hogy ezek a gyerekek és felnőttek teljesen egyenlőek társaikkal

– emelte ki a megnyitón Nenad Kozomora, a Kolevka Diákotthon igazgatója.

A tárlatmegnyitót a négy intézmény közös zenés-táncos előadása követte, a kiállítást pedig egy hétig látogathatják az érdeklődők.