2024. április 19., péntek

A cukorbeteg gyermekek öröméért

Szerdán este jótékonysági koncertet tartanak a szabadkai Sportcsarnokban

Szerdán 20 órai kezdettel jótékonysági koncertet tartanak a Sportcsarnokban, amelyen többek között fellép a Perpetuum Mobile, Marko Žigmanović, a Ringeraja Bend és Bojana Šarović. A koncert bevételét vércukorszintmérő szenzorok vásárlására fordítják, amelyet cukorbeteg gyermekeknek adományoznak, tudtuk meg csütörtökön a városháza Médiaközpontjában megtartott sajtótájékoztatón Ninoslava Žderótól, a koncert szervezőjétől.

Dragana Čučković, Atena Komaromi, Draginja Rapić, Horvát Tímea és Ninoslava Ždero (Fotó: Patyi Szilárd)

Dragana Čučković, Atena Komaromi, Draginja Rapić, Horvát Tímea és Ninoslava Ždero (Fotó: Patyi Szilárd)

– Szabadka Város Önkormányzata a koncert mögé állt, hiszen nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a város vezetősége a civil szervezetekkel, egyesületekkel karöltve nemcsak egy szép koncerthez járuljon hozzá, hanem egy olyan eseményhez, amely sok gyermek örömére fog szolgálni, hiszen a bevételből cukorbetegséggel küzdő gyermekeknek vesznek szenzorokat – mondta Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere.

Dr. Draginja Rapić gyermekgyógyász a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a hagyományos vércukorszintmérőket úgy lehet használni, hogy az ujjbegybe kell szúrni őket. Egy cukorbeteg gyermeknek naponta négyszer-ötször kell ellenőrizni a vércukorszintjét, ennyiszer kell az ujjukat is megszúrniuk. A szenzoroknál nincs szükség szúrásra, így a gyermekek mindennapjai sokkal elviselhetőbbé válnak.

Atena Komaromi megmutatta a vércukorszintmérő szenzor működését (Fotó: Patyi Szilárd)

Atena Komaromi megmutatta a vércukorszintmérő szenzor működését (Fotó: Patyi Szilárd)

Az elhangzottakat Dragana Čučković, egy tizennégy éves cukorbeteg kisfiú édesanya is megerősítette, aki elmondta, hogy a szenzor teljesen megváltoztatta gyermeke mindennapjait, azonban ezek az eszközök drágák, mert külföldről hozzák be őket az országba, és sokan nem engedhetik meg maguknak. A sajtótájékoztató végén Atena Komaromi, egy cukorbetegséggel küzdő kislány bemutatta a szenzor működését.

A belépőjegyek a koncertre 500 dinárba kerülnek. További információkért az eseménnyel kapcsolatban a 065/55-37-946-os telefonszámon lehet érdeklődni. Az adományokat pedig a cukorbeteg gyermekek „Plavo Srce 024” elnevezésű egyesületének a 310-209405-73-es számlájára várják.