2024. április 20., szombat

Ételcsomag nyugdíjasoknak

A Vöröskereszt és a nyugdíjas egyesület csomagokat oszt a kisnyugdíjasoknak – Jövő héten indul a népkonyha program Kishegyes községben

Kishegyes Község Nyugdíjas Egyesülete és a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete egy humánus akcióval kezdi a novembert. Ételcsomagokat állítottak össze, amit a község három településén osztanak ki a nyugdíjasoknak. Fontányi Andor, a Vöröskereszt község szervezetének titkára arról számolt be lapunknak, hogy a község mindhárom településén osztanak csomagokat.

– A nyugdíjas egyesülettel együtt fogtunk bele ebbe az akcióba, amelynek keretében 60 csomagot osztunk ki a községbeli nyugdíjasok között. Kishegyesre, Bácsfeketehegyre és Szeghegyre is 20-20 csomag jut. Ez egy kisebb élelmiszercsomag, ami tartalmaz kávét, teát, almát, tésztát, rizsát, húskonzervet, olajat, lisztet és cukrot. Hogy ki kapjon, arról a nyugdíjas egyesület döntött, a kedvezményezettek kisnyugdíjasok. A csomagokat kedden állítottuk össze, és a hét további részében osztjuk ki. A Vöröskereszt segít a csomagok házhoz szállításában is, ahol szükség mutatkozik rá – számolt be Fontányi.

A Vöröskereszt egyik meghatározó tevékenysége a népkonyha program. Ez Kishegyes községben a jövő héten fog beindulni – tudtuk meg a titkártól.

– Mint az eddigi években, úgy most is 200 adag ételre van keretünk. Heti három alkalommal osztunk egy tál meleg ételt és kenyeret. Az ételt Topolyáról hozzuk, de a terveink között szerepel egy saját konyha kialakítása. Ez azért lenne fontos, mert saját konyha esetén a meglévő élelmiszerekkel mi tudnánk gazdálkodni, és több adag ételt tudnánk kiosztani. Emellett egy munkahelyet is teremtenénk ezáltal. Terveink között szerepel, hogy heti három helyett öt alkalommal osszunk ételt – mondta Fontányi, majd hozzáfűzte, hogy keresik a támogatókat, akik segítségével a jövő évtől be tudnának üzemelni egy saját konyhát.

A Vöröskereszt a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesületével közösen egy előadássorozatot szervezett, szerdánként tartják meg. Különféle aktuális témákban tartanak előadást szakemberek. Emellett a község általános iskoláival közösen készülnek november 16-ára, a tolerancia világnapjára. Egy képzést fognak tartani a toleranciáról a diákok számára – számolt be a titkár, majd azt is megtudtuk tőle, hogy a közelmúltban egy versenyt szerveztek, ugyancsak az általános iskolások számára. Erre az egészséges táplálkozás világnapja alkalmából került sor, és kb. 20 diák vett rajta részt. A gyerekeknek cukormentes édességet kellett készíteniük és videóra venni a készítés folyamatát. Mint megtudtuk, finom édességek készültek, és a legjobbak jutalomban részesültek.