2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Eufória Belgrádban!

Milan Pavkov bombagólt lőtt (Fotó: Beta)

Milan Pavkov bombagólt lőtt (Fotó: Beta)

Két hazai pályán lejátszott meccs után veretlen a BL 2018/2019-es kiírásában a Crvena zvezda a Rajko Mitić Stadionban. Előző alkalommal Carlo Ancelotti Napoliját sikerült meglepnie Vladan Milojević együttesének, kedden este pedig Jürgen Klopp dinamikus Liverpoolja mondott totális csődöt a Delije szurkolói csoport előtt. A szerb gárda már az olaszok ellen is megmutatta, hogy saját közönsége előtt, tüzes hangulatban bármire képes, amit azonban ezúttal produkált, az maga a történelem. A Red Star 1991 után tudott újra győztesen levonulni a pályáról a legrangosabb európai kupasorozatban. A 4–2–3–1-es felállás rendkívül agresszív letámadással párosult, amely láthatóan váratlanul érte az angolokat, a nyomás pedig 20 perc után sem lankadt. A rögzített helyzetekből mindig veszélyes Zvezda a 22. minutumban szerezte meg a vezetést Milan Pavkov bődületesen erős fejese után. Nem sokkal később Wijnaldum vesztette el a labdát, Pavkov pedig ezúttal sem könyörült a Vörösökön: bő húsz méterről bombázott Alisson Becker kapujába. Klopp a második félidőre kettős cserét eszközölt, de nem tudta felpörgetni csapatát, a belgrádi klub játékosai pedig minden alkalommal hatástalanították Mané és Szalah támadásait. A szerbek alaposan bekavartak a nagyok dolgába a halálcsoportban, hiszen a kvartett élén álló Napoli és az utolsó helyezett között mindössze két pont a különbség, így – bár továbbra is nagy csodára lenne szükség – még az sem elképzelhetetlen, hogy az egyenes kieséses szakaszban is ott lesz Milojević bandája.

Thierry Henry csúfos vereségbe szaladt, ugyanis a Monaco 4:0-ra kikapott a Brugge-től. A többi meccs a papírformának megfelelően alakult, a Tottenham hátrányból fordított a PSV ellen, az Inter és a Barcelona 1:1-es döntetlent játszott, a Schalke pedig viszonylag könnyedén felülmúlta a bukdácsoló Galatasarayt.

Belgrád: Crvena zvezda–Liverpool 2:0 (2:0)

Rajko Mitić Stadion, 51 318 néző, vezette: Mateu Lahoz (spanyol). Gólszerző: Milan Pavkov a 22. és a 29. percben.

Crvena zvezda: Borjan – Rodić, Degenek, Savić, Stojković (Gobeljić, 59.) – Jovančić, Krstičić (Jovičić, 73.) – Ben, Srnić, Marin (Čaušić, 64.) – Pavkov. Vezetőedző: Vladan Milojević.

Liverpool: Becker – Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold (Gomez, 46.) – Lallana (Origi, 79.), Milner, Wijnaldum – Mané, Szalah, Sturridge (Firmino, 46.). Vezetőedző: Jürgen Klopp.