2024. április 20., szombat
BIRKÓZÁS

Tokióból is remélhetünk érmeket

Tegnap Újvidéken fogadta a Budapestről hazatérő birkózókat Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúságügyi titkár. A gratulációk után Batez elmondta, hogy Davor Štefanek, Nemes Viktor és Mihail Kajaia történelmi tettet hajtottak végre, hiszen több mint három évtized után szereztek Szerbiának három érmet a világbajnokságon. „A birkózás központja Vajdaságban van, itt találhatjuk meg a legsikeresebb klubokat. Az olimpiai ciklus felénél tartunk, és látva sportolóink eddig elért eredményeit, joggal reménykedhetünk abban, hogy Tokióból is érmekkel térnek haza” – nyilatkozta Batez, és hozzátette, hogy a tavalyi felnőtt-Euróba-bajnokság után újabb nagy versenyt szeretnének rendezni Újvidéken.

Željko Trajković, a Szerbiai Birkózószövetség elnöke elmondta, hogy rendkívül fontos a támogatás, amelyet az államtól kapnak, s részben ennek is köszönhető, hogy Szerbia újra ott van a világ legjobbjai között.

Davor Štefanek kötöttfogásban szerzett ezüstérmet a 67 kg-osok súlycsoportjában. „Ezzel az eredménnyel bizonyítottam, hogy még mindig a legjobbak között vagyok, és Tokióban képes leszek újra a dobogóra állni” – mondta Štefanek.

Nemes Viktor bronzéremmel gazdagodott Budapesten, számára pedig mindenképpen az a cél, hogy az Eb-n szerzett három ezüstérem után végre a dobogó legtetejére is felállhasson a kontinensviadalon.