2024. április 19., péntek

Vajdaság attraktív

Mirović és Schieb Vajdaság és a német szövetségi tartományok együttműködéséről

Igor Mirović tartományi kormányfő ma Újvidéken fogadta Thomas Schiebet, Németország újonnan kinevezett belgrádi nagykövetét.

– Áttekintettük Vajdaság és a német tartományok eddigi együttműködését, ugyanakkor kijelöltük a jövőbeni kapcsolatfejlesztési módozatokat is. Minden közös érdekű területen szorosabbra szeretnénk fűzni a szálakat  – mondta Mirović.

Értékelése szerint az utóbbi években nagymértékben javult a német szövetségi tartományokkal, különösen a Baden-Württemberggel való együttműködés, a következő időszakban pedig fontos lesz megújítani és bővíteni a Vajdaság és a Stuttgarti Körzet közötti korábbi megállapodást.

– Vajdaságban 50 német cég működik, és fenn kell tartani Németország itteni közvetlen beruházásainak szintjét – mondta Mirović.

Schieb nagykövet leszögezte, hogy Vajdaság „attraktív” hely a német beruházók számára, ezért Németország támogatja a további beruházásokat. A diplomata Vajdaságot a tolerancia és a multietnikus lét szimbólumának nevezte, aminek, mint mondta, bizonyítéka az itt élő német nemzeti kisebbség is.