2024. április 18., csütörtök

Az egyetemistáktól a legjobb autókig

A múlt héten ünnepelte tizennyolcadik születésnapját a szabadkai Infostud vállalat. A digitális tartalommegosztással és marketinggel, valamint IKT-vel foglalkozó cég ez alkalomból fogadást szervezett, melynek keretében a vendégek betekinthettek a cég múltjába, a kezdetekbe, az előző évek érdekes videóbejátszásait és reklámjait nézhették meg.

Stefan Salom fejlesztésért felelős igazgató lapunknak elmondta, hogy az egyetemistákat segítő weboldal mára egy igazi cégóriássá nőtte ki magát.

Stefan Salom (Fotó: Bessenyei Lilla)

Stefan Salom (Fotó: Bessenyei Lilla)

– Tizennyolc évvel ezelőtt fizika szakos hallgató voltam Belgrádban. Az egyik barátom, Branimir Gajić, egyszer eljött hozzánk, és beszélt a testvéremnek az ötletéről. Azt szerette volna, ha elkészítünk egy weboldalt, mely segíti az egyetemisták boldogulását a pályaválasztásnál és a tanulmányaik alatt. Mivel a testvéremet nem érdekelte, hozzám fordult. Engem vonzott az informatika és az üzlet világa. Nagyon megtetszett az ötlet, ezért vele tartottam – mondta Stefan Salom.

A már említett Branimir Gajić a cég pénzügyi igazgatója. Lapunknak tett nyilatkozatában ő is a kezdetekről mesélt. Elmondta, hogy akkor jutott eszébe az ötlet, amikor egy újságban olvasta, hogy néhány angliai egyetemista elindított egy weboldalt, melyen hasznos információkkal segítették a sorstársaikat.

Branimir Gajić (Fotó: Bessenyei Lilla)

Branimir Gajić (Fotó: Bessenyei Lilla)

– Több lépcsőfokot tettünk meg, mire ide jutottunk. Kezdetben hasznos információkat osztottunk meg az egyetemistákkal, például az egyetemek, főiskolák felvételi vizsgáinak időpontját és eredményeit. Ezután rájöttünk arra, hogy amikor valaki befejez egy egyetemet, munkára van szüksége. Így indítottuk el a Poslovi.Infostud.com weboldalt. Ha az egyén munkát szerez és van elég pénze, általában autót vesz. Itt jött képbe a Polovni automobili oldalunk, mely használt autókat kínál egész Szerbiában. Az ötlet megvolt, de kezdőtőkére is szükség volt, ezért öt évig egy bankban dolgoztam – magyarázta Branimir Gajić.

Logikusan építették fel a vállalatot. Ma már szerteágazó tevékenységet folytatnak, segítik az IT-szakembereket, weboldalaikon biztosítások, munkahelyek és kurzusok közül válogathatunk.