2024. április 20., szombat

Adán majdnem egy tucat gól

Elfogytak a martonosi játékosok – Összesen 36 gól a Tisza Menti Ligában

TISZA MENTI LIGA

Ada: AFK–Tromeđa (Majdány) 11:0 (3:0)

Rekreációs központ, 100 néző, vezette: Madarász (Mohol). Góllövők: Laták Á. a 23., Nagypál a 31., Pekó a 37., Bikicki az 53. és a 61., Világos a 64. és a 79., Stepančev a 65., Šević a 71. és a 75. és Kiss a 72. percben.

AFK: Janković, Világos, Vujić, Grdanov, Šević, Pekó, Bikicki, Péter, Laták Á. (Stepančev), Nagypál (Szabó, Laták A.), Kiss.

Tromeđa: Kiss, Horváth, Papp T., Papp D., Farkas (Bicskei), Domonkos, Papp A., Győri, Ágoston (Vass), Homolya, Pióker.

Újabb nagyarányú győzelemmel szerezte meg a pontokat az adai csapat. Ezúttal a majdányi gárda volt az áldozat, habár a vendégek a mérkőzés első 30 percében teljesen egyenrangú ellenfélként küzdöttek, a hajrában viszont elfáradtak, és sorra kapták a gólokat. A találkozó első húsz percében az adai játékosok lövései elkerülték a kaput, ebben a játékrészben Kiss is remekül hárított néhány lövést, Péter pedig a jobb kapufát találta telibe mintegy 25 méterről a 12. percben. A 23. percben Laták Ádám lapos lövése megpattant az egyik védőn, és a labda Kiss mellett a kapuba vágódott. Nyolc perccel később, Nagypál bal oldali szabadrúgása után a labda megpattant, és a majdányiak kapujának bal felső sarkában kötött ki. A 37. percben egy előreívelést követően Pekó lőtt a jobb alsó sarokba, és növelte az adai vezetést. A szünet után a vendéglátó nyomasztó mezőnyfölényt harcolt ki, sorra dolgozta ki a gólhelyzeteket, és csak az volt a kérdés, hogy még hány góllal terheli a vendégek hálóját. Az adai játékosok még nyolc gólt értek el a második játékrészben – Bikicki, Világos és Šević kétszer is eredményes volt. A majdányiak szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek az adaiak kapujára.

Orom: Šampion–Jedinstvo (M) 5:0-s állásnál, a 45. percben félbeszakadt

Oromi pálya, 30 néző, vezette: Jurić (Zenta). Góllövők: Krajnović a 14., a 31., a 38., Malagurski a 20., Bíró a 28. percben.

Šampion: Csóti, Stojičić Sa. (Buza), Virág (Móra), Körmöci, Malagurski, Milunović, László (Erdélyi), Stojičić Sl., Krajnović, Pisarić, Bíró.

Jedinstvo (M): Makra, Pernyés, Vasiljević, Jablonszki, Momirov, Bíró, Fejős, Ateljević.

Komoly gondok vannak a martonosi labdarúgóklub háza táján, a Mišo Grubanov által irányított együttes ugyanis két héttel ezelőtt mindössze hét játékossal érkezett meg Tornyosra, vasárnap pedig a világoskék mezesek csak nyolc emberrel kezdték el az oromi találkozót. Makráék „természetesen” egyik bajnokit sem játszották végig, Tornyoson tizenkét, Oromon pedig negyvenöt percig tartottak ki, majd a játékvezetők mindkét esetben sérülések miatt idő előtt véget vetettek a mérkőzéseknek, mivel a Jedinstvo gárdája mindkétszer hat főre fogyatkozott. A legalacsonyabb osztályokban sajnos ez már bevett gyakorlat, az utóbbi években több csapat is eljátszotta idegenben a „nagy halált”, bár egy héttel ezelőtt láthattunk egy megsüvegelendő kivételt is: a női I. ligában a Kolubara csapata csak nyolc játékossal állt ki Magyarkanizsán, és a lazarevaci lányok a nagyarányú vereség ellenére is becsületesen végigjátszották a mérkőzést.

Horgos 1911–Jadran (Szanád) 6:0 (3:0)

Vasút menti pálya, 80 néző, vezette: Popov (Törökkanizsa). Góllövők: Aladžić a 2., Szabó a 9., Buza a 16., Hoksza az 57., Huszár a 65. és a 78. percben.

Horgos 1911: Bende, Szalma, Szabó, Baté (Huszár), Vadász, Veselinov (Makra), Hoksza, Fodor, Buza, (Bohata), Dobó, Aladžić.

Jadran: Josipović, Zubrecki, Mađar, Đurđev S., Mihaljev, Knežević, Keseg, Višnjić, Stojanović, Đurđev D., Oluš.

A tartalékosan kiálló Horgos 1911 könnyű nagyarányú győzelmet könyvelhetett el a gyenge játékerőt képviselő szanádi csapat felett. Már a 2. percben Hoksza a jobb oldalon szöktette Aladžićot, aki közelről a kapus fölött betalált a hálóba. Hét perccel később Szalma a kapu előterébe játszotta a labdát, amelyet Szabó könyörtelenül bombázott félmagasan a jobb sarokba. A 16. percben Buza találatával már három góllal vezetett a hazai gárda. Ezután a félidő végéig alábbhagyott a hazaiak támadókedve, egy-két támadással próbálkoztak a vendégcsapat csatárai, azonban sorra elakadtak a védelemben. A folytatásban az 57. percben Hoksza iratkozott fel a góllövőlistára. A 65. percben Makra erős kapura lövését követően a labdát Josipović csak kiöklözni tudta, a jól érkező Huszár a hálóba vágta. A 78.

percben a csereként beállt Huszár ismét jeleskedett, egy nehezen védhető jól irányított lövéssel kényszerítette ismét megadásra a vendégcsapat kapusát, ezzel beállította a mérkőzés végeredményét.

Tornyos: Tornyos–Slavija 7:2 (3:0)

Tornyosi pálya, 30 néző, vezette: Krušić (Magyarkanizsa). Góllövők: Kaszás a 13., a 29., Rusák a 34., a 61., Karácsonyi a 63., a 75., Tóth a 71., illetve Kaszás (öngól) az 56., Bjelobaba a 90. percben.

Tornyos: Deák, Homolya G. (Kovács), Nagy No., Tóth Horgosi (Tóth), Nagy Ni., Homolya Ma., Rusák, Kokrehel, Karácsonyi, Homolya Mi., Kaszás.

Slavija: Radu, Arsenov, Mijatov, Kijać, Dimović (Cselédes), K. Elezović, Maluckov, Slavković (Grujin), Huszák I., M. Elezović (Bjelobaba), Erić.

A múlt heti moholi vereség után a fiatal tornyosi csapat ismét jó teljesítményt nyújtott, és újabb nagyarányú győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit. Az oroszlámosiak elleni találkozó már gyakorlatilag az I. félidőben eldőlt, a piros-fehérek ugyanis Kaszás Kristóf duplájával már félórai játék után 2:0-ra vezettek, majd a szünetig még Rusák Áron is bevette Radu kapuját. A folytatásban ugyan a vendégeknek egy öngóllal sikerült szépíteniük, utána azonban újból beindult a tornyosi gépezet, és Karácsonyiék a mérkőzés végéig még négyszer mattolták a bánátiak védelmét, majd az utolsó percben a Slavija egyik cserejátékosa beállította a 7:2-es végeredményt.

Podlokány: Hajduk–Bácska 2:3 (1:2)

Hajduk-pálya, 50 néző, vezette: S. Popović (Nagykikinda). Góllövők: Banjac a 4. és Horváth A. a 85., ill. Cvitko a 9., Morović a 37. és Krizsán a 73. percben.

Hajduk: Panić, Rankov, Horváth A., Bodroža, D. Radaković, Elezović (Petrović), Onjin (Jovanić), Lazić, R. Radaković, Banjac (Márta), Horváth M.

Bácska: Đukić, Dongó, Ferenc, Vlajković, Krizsán M., Vrbaški, Krizsán P., Cvitko (Parabucki), Morović, Radonić (Suvačarov), Stefanović (Cifrić).

A Hajduk az idény legjobb teljesítményét nyújtotta a listavezető ellen. A hazaiak Banjac révén már a 4. percben megszerezték a vezetést, örömük azonban nem tarthatott sokáig, Cvitko öt perc múlva egyenlített, majd a 37. percben Morović fordított is. A végeredményt Krizsán Péter állította be a 73. percben. A hazaiaknak a lefújást megelőzően még akadt néhány helyzetük, élni azonban nem tudtak velük, így az eredmény nem változott.

A 12. forduló: Jedinstvo (Ó)–Tisza 1:1, Tornyos–Slavija 7:2, Hajduk–Bácska 2:3, Šampion–Jedinstvo (M), AFK–Tromeđa 11:0, Graničar–Csóka 1:2, Horgos–Jadran 6:0. A Potisje szabad volt.

1. Bácska

11

10

0

1

34:7

30

2. Tornyos

11

8

2

1

39:16

26

3. AFK

11

7

2

2

37

11:23

4. Csóka

12

7

2

3

22:16

23

5. Horgos

11

7

1

3

27:9

22

6. Tisza

11

7

1

3

32:17

22

7. Potisje

11

6

3

2

29:10

21

8. Jedinstvo (Ó)

12

5

1

6

23:25

16

9. Jadran

12

4

2

6

18:31

14

10. Hajduk

11

3

4

4

19:19

13

11. Graničar

11

3

2

6

11:22

11

12. Slavija

11

3

0

8

12:34

9

13. Šampion

11

2

2

7

18:19

8

14. Tromeđa

11

1

0

10

8:53

3

15. Jedinstvo (M)

11

0

0

11

6:46

0

A következő fordulóban (november 11.): Csóka–Horgos, Tromeđa–Graničar, Jedinstvo (M)–AFK, Bácska–Šampion, Slavija–Hajduk, Tisza–Tornyos, Potisje–Jedinstvo (Ó). A Jadran szabad lesz.

NŐI I. LIGA

Šabac: Mačva–Magyarkanizsa 1:3 (1:2)

Zorka-stadion, 100 néző, vezette: Međedović (Belgrád). Góllövők: Jovanović a 18., ill. Janković a 14. és a 29. és Belovan a 76. percben.

Mačva: Dimitrijević, Ilić, Trifunović (Kovač), Stajčić (Jezdić), Simić, Vukašinović, Graovac, Stanišić, Jovanović (Radić), Lazarević, K. Filipović (V. Filipović).

Magyarkanizsa: Ubović, Sóti, Lazić (Ostojić), Jelača (Körmöci), Belovan, Jonović, Janković (Ivošević), Vass, Penić (Drobnjak), Balázs, Knežević (Kovács).

Az őszi záróforduló rangadója nem akármilyen hangulatban kezdődött el, a csapatok a közismert szerb induló, a Marš na Drinu dallamaira vonultak be, majd a kezdés előtt még elhangzott a szerb himnusz is, a bevonuló játékosokat pedig a helyi utánpótlás tagjai kísérték be a pályára. A magyarkanizsai együttes az első percektől magához ragadta a kezdeményezést, a kék-fehérek az első negyedórában négyszer is próbálkoztak kapura lövéssel, majd a 14. percben sikerült is megszerezniük a vezetést, amikor Milana Janković húsz méterről a léc alá lőtt. A vendégek azonban csak néhány percig örülhettek, a 18. percben ugyanis egy védelmi hiba után Jovanović elé került a labda, ő pedig közelről bekotorta a hazaiak egyenlítő találatát. A bekapott gól nem zavarta meg túlságosan a délvidéki csapatot, amely előbb Vass révén veszélyeztetett, majd fél óra játék után már ismét Sótiéknál volt az előny: Knežević bal oldali beadására Janković érkezett jó ütemben, és öt méterről a bal alsó sarokba helyezett. Fordulás után a šabaci együttes megpróbált ugyan mindent, ám a veszélyes helyzeteket továbbra is a magyarkanizsaiak alakították ki: előbb Janković közeli próbálkozását védte lábbal a hazai kapus, majd a 76. percben a középhátvéd posztján szereplő Belovan 30 méterről a léc a bombázott, amivel be is biztosította az észak-bácskaiak hetedik őszi győzelmét. A hajrában Vass és Ostojić is feliratkozhatott volna a góllövők közé, ám az ő próbálkozásaik pontatlannak bizonyultak, így a vendégcsapat a végén 3:1-es győzelmet ünnepelhetett. A Magyarkanizsa csapata hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta az őszi szezont, ami minden bizonnyal a második helyhez lesz elég, a nagy rivális Zemun gárdájának ugyanis van még egy elmaradt mérkőzése, melyet november 10-én játszanak le.

A 9. forduló: Rad–Karađorđe 0:0, Kolibri–Polet 4:2, Kolubara–Zemun 0:6, Mačva–Magyarkanizsa 1:3, Lavice–Radnički 1:1.

1. Magyarkanizsa

9

7

1

1

35:6

22

2. Zemun

8

7

1

0

33:6

22

3. Mačva

9

6

1

2

38:13

19

4. Radnički

9

4

2

3

30:11

14

5. Rad

9

3

3

3

12:13

12

6. Polet

9

4

0

5

14:27

12

7. Lavice

9

3

1

5

11:18

10

8. Karađorđe

9

3

1

5

12:23

10

9. Kolibri

8

2

0

6

12:26

6

10. Kolubara

9

0

0

9

2:56

0

A bajnokság márciusban folytatódik.