2024. március 28., csütörtök

Kikapott a Zvezdától a Liverpool!

Hatalmas meglepetésre 2:0 végeredménnyel nyert Belgrádban a Crvena zvezda csapata az európai második helyezett, vendégeskedő Liverpool ellen. A Bajnokok Ligája negyedik fordulójának keretében a Rajko Mitić Stadionban tartották meg a szenzációs végeredménnyel zárult mérkőzést.

A Vladan Milojević-gárda eddigi egyetlen pontját a Delije előtt szerezte a Napoli ellen, s mindenki azt gondolta, hogy a piros-fehéreknek – akik az előző körben angol földön négyet kaptak a Pooltól – a 2005-ös BL-győztes ellen még sokkal nehezebb lesz a dolguk, mint a nápolyiak ellen. Mégsem ez történt Belgrádban. Milan Pavkov góljai a hazai pályának és közönségnek az ötvözetével csodálatos végkifejletről gondoskodtak. A találatok a 22. és a 29. percben érték az ellenfél hálóját.

A sportújságírók kiszámították, hogy míg a Liverpool csapata 522 millió eurót érő játékosokból tevődött össze, addig a Zvezda sokkal szerényebb, 21,2 millió eurós „súlyú" összetétellel vágott bele a diadallal fejeződő megmérettetésbe. Tény, hogy 1991 óta, a Bariban aratott Olympique de Marseille elleni győzelem óta nem volt ekkora sikere a hazai csapatnak.

Felállás: Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Rodić, Degenek, Savić, Stojković (59. perctől Gobeljić) – Jovančić, Krstičić – Ben, Srnić, Marin (64. perctől Čaušić) – Pavkov

Liverpool (4-3-3): Becker – Robertson, van Dijk, Matip, Alexander-Arnold (46. perctől Gomez) – Lallana, Milner, Wijnaldum – Mané, Szaláh, Sturridge (46. perctől Firmino)