2024. április 19., péntek

Megverték a postást a roma negyedben

Kollégái tiltakozó megmozdulásokat helyeztek kilátásba

Egy fiatal postás szokásához híven a leveleket hordta szét a Čačakhoz közeli Ljubić település roma negyede lakóinak a jószágpiachoz közeli Sajmište városnegyedben, amikor megtámadták és megverték. Sérülései miatt kórházba került. A čačaki kórház sajtófelelőse elmondta, hogy a sebészeti osztályra vitték fejsérülésekkel, és vágási sérülései is vannak.

– Felhívtak a rendőrőrsről, és arról értesítettek, hogy a helyszínre kell sietnem és átvennem az ott hagyott táskát és a kerékpárt. Amikor megérkeztem, valóságos sokkot kaptam: három rendőrautót láttam, a földön számozott jelzéseket, és vértócsát – közölte a Nyugat-Szerbia Hangja hírportállal Vladan Vukosavljević, a helyi postahivatal vezetője.

A megtámadott postás kollégái hamarosan a médiához fordultak, tiltakoztak a történtek miatt, és együttérzésüket fejezték ki. A megvert postás egyik kollégája azt mondta, hogy a fiatalember csak most kezdett el dolgozni. Kézbesíteni akarta a küldeményeket, erre jól helybenhagyták. Kilátásba helyezte, hogy hamarosan tiltakozást szerveznek, ez ugyanis nem az első ilyen incidens, s most már betelt a pohár.