2024. április 19., péntek

Hatalmas siker Kúlán

A Magyar Összefogás listáját a helyi polgárok 95,22 százaléka támogatta

Tegnap tartották meg hazánkban a nemzeti tanácsok választását. 18 közösség választotta meg közvetlen úton kisebbségi önkormányzatát, míg 4 elektorok útján.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

Valka Károly, a Vajdasági Magyar Szövetség Kúla körzeti elnöke mai nyilatkozatában megköszönte a községi magyar polgároknak a támogatást és mindazoknak a munkáját, akik támogatták a szavazás zökkenőmentességét. Kiváló eredmény született Kúla község területén, a polgárok 95,22 százaléka támogatta szavazatával a Magyar Összefogás listát. A község területén a részvételi arány is magas volt, a magyar választópolgárok 59,22 százaléka járult az urnák elé. Az 1491 szavazópolgár közül 839-en mentek el szavazni. A Magyar Mozgalom 2,83 százalékot ért el.

– A Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács is hatalmas segítséget nyújtott eddig is a szórványban élő magyar közösségnek. Kúlán értékeléseim szerint ezt felismerték a polgárok is a tegnapi voksoláson, és ennek hangot is adtak – mondta Valka.

Szavai szerint a számos támogató program, amely a fogyatkozó magyarságot támogatja, hogy megmaradjon és érvényesülni tudjon, példaértékű. Hozzátette, itt szóba hozhatjuk az MNT oktatási programja által nyújtott segítséget, az iskolabuszprogramot, a beiskolázási csomagokat vagy a 150 éves fennállását ünneplő Népkör Magyar Művelődési Központ felújítását támogató eszközöket.

– A kúlai magyar polgárok négy évvel ezelőtt is a vajdasági átlagnál nagyobb részvételi aránnyal büszkélkedhettek. Az idén még jobb eredményeket értünk el. Most még egyszer megköszönöm a Magyar Összefogás listát támogató kúlai községi polgároknak, hogy újból bizalmat szavaztak nekünk, és eljöttek szavazni, hiszen csak összefogással tudunk többé válni – mondta a körzeti elnök.

Végezetül megjegyezte: ha az ember áttekinthető, kitartó és következetes politikát folytat, amely megbecsüli a másságot, de kitart a saját igaza mellett is, a közösség hálával fogadja azt.