2024. március 29., péntek
VÍZILABDA

Döntő második félidők

Győzelemmel folytatta a 17 év után ismét a Bajnokok Ligájában játszó Ferencváros férfivízilabda-csapata a sorozat küzdelmeit, a második fordulóban Varga Zsolt tanítványai háromgólos sikert arattak a bukaresti Steaua otthonában. A félidőben ugyan még 3:2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, a nagyszünetet követően azonban Varga Dénes vezérletével a zöld-fehérek átvették a játék irányítását, és 9:6-ra nyertek.

A budapestiekhez hasonlóan az egriek is begyűjtötték a három pontot, Dabrowski Norbert csapata a moszkvai Dinamót látta vendégül, és győzte le 12:10 arányban. Ezen a találkozón is az utolsó két negyed döntött. A hevesiek ugyan mindvégig eredményes támadásokat vezettek, a védekezésük viszont nem találta az orosz játék ellenszerét, a rivális az utolsó játékrészig lépést tudott tartani velük. A zárónegyed egy értékesített hazai büntetővel indult, amivel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, az egriek ezt követően már nem engedték ki a vezetést a kezükből.

A Szolnok hiába harcolt nagyot Veronában, 7:5 arányban végül alulmaradt az olaszokkal szemben.

A belgrádi Crvena zvezdának ezúttal sem sikerült a pontszerzés, Dejan Savić gárdája mindössze három gólig jutott a Barceloneta ellen, viszont tizennégyet kaptak. „A Barceloneta az elejétől fogva érvényesítette az akaratát. Érdekesen védekeznek, támadásban nem találtuk fel magunkat, kevés előnyt kaptunk. A harmadik negyedben fokozták a tempót, látványosan lemaradtunk, hamar bebizonyították, hogy kiválóan felkészültek erre az idényre is. Sajnos nem lehetek elégedett a látottakkal és a teljesítményünkkel, de azt tudom, hogy fejlődőképes a csapatom. A hazai bajnokságra kell ezután összpontosítanunk, és legalább ott bizonyítani” – értékelt a mérkőzést követően Savić.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Steaua–FTC 6:9, Eger–Dinamo 12:10, Crvena zvezda–Barceloneta 3:14, Brescia–Pro Recco 8:9. Az állás: 1. Barceloneta 6, 2. Pro Recco 6, 3. FTC 6, 4. Brescia 3, 5. Eger 3, 6. Steaua 0, 7. Dinamo 0, 8. Crvena zvezda 0 pont.

B csoport: Verona–Szolnok 7:5, Jadran (S)–Jug 6:13, Hannover–Olimpiakosz 9:9, Mladost–Spandau 04 9:7. Az állás: 1. Jug 6, 2. Verona 6, 3. Mladost 4, 4. Szolnok 3, 5. Hannover 2, 6. Olimpiakosz 1, 7. Spandau 0, 8. Jadran (S) 0 pont.