2024. április 19., péntek
43. JÓ PAJTÁS-SAKKVERSENY

Több mint száz résztvevő Óbecsén

A Vajdasági Sakkszövetség védnökségével napilapunk az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában tartotta meg szombaton a Jó Pajtás 43. sakkversenyét. A tradicionális tornára ezúttal 108 diák jelentkezett, 72 fiú és 36 lány. Minden általános iskola maximum 5 tagú fiúcsapattal és maximum 3 tagú lánycsapattal nevezhetett be. A verseny 7 fordulós volt, egyéni és svájci rendszerű, a játékosoknak 15-15 perc gondolkodási idő állt a rendelkezésükre. Holtverseny esetében a Buchholz-pontok döntöttek a végső sorrendről. Az egy iskolába tartozó egyének eredményeinek összeadásával alakultak ki a csapatok sorrendjei. A legjobban helyezettek serleget, érmeket és ajándéktárgyakat kaptak jutalmul, külön a fiúk és lányok, ezen belül külön az alsósok és felsősök csoportjában.

Az ezúttal elég népes leánymezőnyben a magyarcsernyei Nagy Anita 6,5 ponttal immár harmadszor vitte el a legjobbnak kijáró serleget, pedig még csak hetedikes. Az alsósoknál Vulin Lana lett a legjobb 5 ponttal.

A fiúknál a zimonyi Alimpić Aleksa bizonyult legjobbnak 6,5 ponttal, aki hetedikes. Az alsósoknál a harmadikos Stanić Strahinja 6 ponttal nyert.

A legjobb iskola a fiúknál az újvidéki Kosta Trifković lett 20 ponttal, míg a lányoknál a batajnicai Svetislav Golubović nyert 11,5 ponttal. Összesítésben szintén az újvidéki Kosta Trifković vitte el a pálmát 29 ponttal.

Eredmények, alsós fiúk: Stanić Strahinja (4. osztály, Branko Radičević – Hódság) 6, 2. Leskovac Nikola (4., József Attila – Újvidék) 5, 3. Szabó Márkó (4., Stevan Sremac – Zenta) 5 pont stb. Alsós lányok: 1. Vulin Lana (3., Aleksa Šantić) 5, 2. Berényi Dorina (4., Miroslav Antić – Palics) 4, 3. Naumov Branislava (3., Bratstvo Jedinstvo – Verbász) 3,5 pont stb.

Felsős fiúk: 1. Alimpić Aleksa (7., Mihajlo Pupin – Zimony) 6,5, 2. Orlič Vukašin (5., Kosta Trifković – Újvidék) 6, 3. Tepić Aleksa (8., Kosta Trifković) 6 pont stb. Felsős lányok: 1. Nagy Anita (7., Petőfi Sándor – Magyarcsernye) 6,5, 2. Radenković Mila (5., Svetislav Golubović –Batajnica) 6, 3. Vukašin Ivana (5., Svetislav Golubović) 5,5 pont stb.