2024. április 25., csütörtök

Javításon a Család szoborcsoport

A Razzia áldozatai rakparton a Család szoborcsoport emlékművét csaknem 47 év után felújítják, ezért pénteken elvitték a talpazatról.
47 év után először vitték nagyjavításra a Razzia áldozatai rakparton álló Család szoborcsoportot (Dávid Csilla felvétele)

47 év után először vitték nagyjavításra a Razzia áldozatai rakparton álló Család szoborcsoportot (Dávid Csilla felvétele)

A Család szoborcsoportot 1971-ben készítették és helyezték el a Razzia áldozatai rakparton, azóta nem újították fel. 47 év után a Razzia áldozatai rakpart az elkövetkező két hónapban a szoborcsoport nélkül várja majd a sétálókat.

A rekonstrukciós munkálatokat az Újvidéki Műemlékvédelmi Intézet felügyelete alatt, és Jovan Soldatović szobrász örököseinek beleegyezésével a mitrovicai Granit-Lješće vállalat végzi. A szoborcsoport felújítására az újvidéki önkormányzat 2,4 millió dinárt biztosított a városi büdzsében – olvasható a 021.rs hírportálon.

A munkálatok során, felújítják a szoborcsoport talpazatát, valamint az egyik szoborlábon végeznek majd javításokat. A munkálatok 55 napig tartanak, a tervek szerint a szoborcsoport rekonstrukciójának legkésőbb december 24-éig el kell készülnie.