2024. március 19., kedd

Új parkolók létesülnek

Tél előtti hajrában a bácsfeketehegyi helyi közösség – Több jelentős tervet szeretnének megvalósítani a közeljövőben – Veszélyben az utcán lévő játszóterek

A bácsfeketehegyi (feketicsi) helyi közösség a kellemes őszi időjárást kihasználva az év végi tervek és munkálatok bejezésénél tart. Ennek jegyében két helyen is parkolót építenek – számolt be lapunknak Bojtos Béla, a helyi közösség tanácsának elnöke.

– A helyi közösség épületével szemben található az óvoda, és észrevettük, hogy amikor a gyerekek távoznak az intézményből, nagyon sok itt az autó és járhatatlanná válik az út. Úgy gondolom, hogy az új parkoló megépítésével az autósoknak nem kell az úton parkolniuk, s így biztonságosabb lesz a közlekedés. A másik nagy vágyunk az volt, hogy parkolót alakítsunk ki a Kultúrotthon előtt. Erre végre sor került, és jelenleg is folynak a munkálatok. Ez két igen fontos munka, és saját forrásból, a helyi járulékból tudjuk megvalósítani – számolt be a tanácselnök, majd arról is szólt, hogy az őszi időszakban fontos alaptevékenység az avar kihordása. A lehullott leveleket minden pénteken ingyen elviszik, mindössze zsákba kell gyűjteni és kitenni a ház elé.

Az iskolánál kifúrt új kutat hamarosan rákötik a vízhálózatra – tudtuk meg Bojtostól. A földmunkákat és a csövek lehelyezését már befejezték, és a kútház is elkészült. A munkálatok nagy része ezzel elkészült, úgyhogy Bojtos véleménye szerint újévig üzembe helyezik az új kutat. A közeljövőre vonatkozóan számos terve van a helyi közösség tanácsának. A színházteremben be fogják szerelni a pánikvilágítást. A terv már készül, és az év végéig a munkát is szeretnék befejezni – számolt be a tanácselnök. Egy másik terv a színházterem melletti park rendezésére vonatkozik.

– A kisparkot szeretnénk felújítani, új tartalmakkal bővíteni. A terv még ebben az évben elkészül, a következő évben pedig pályázati és saját pénzből tervezzük valósítani. Az ott lévő játszóteret folyamatosan szétverik, ezért lehetetlenség megjavítani. Ezt át fogjuk helyezni a tekepálya és a színházterem közötti belső térre, mert ott jobban megvédhető. Emellett tervben van a fedett ülőhelyek kihelyezése is, amit a különböző rendezvények alkalmával is ki tudunk majd használni. A tervek szerint az eddiginél sokkal több tartalmat fog kapni a park – mondta Bojtos.

Szintén a jövő évi teendők közé tartozik egy új játszótér kialakítása a labdarúgópálya mellett. Ott a gyerekek felügyelet mellett tudnak játszani, s ez azért is fontos, mert a faluban lévő játszóterek nincsenek biztonságban – fogalmazott az tanácselnök.

– Faluszerte több helyen létesítettünk szép és modern játszótereket, de ezeket sajnos képtelenség fenntartani, mert folyamatosan tönkreteszik őket. Megrongálják,  szétverik és elviszik a játszószereket. Ez a viselkedés teljesen elképesztő. Mi továbbra is igyekszünk fenntartani a játszótereket, sajnos az anyagi lehetőségeink korlátozottak – panaszolta Bojtos.